От х:

Днес в x:

Седмокласниците се явяват на НВО по български език и литетаратура

    114 ученици от 4 паралелки се явиха на Националното външно оценяване по български език и литература в СУ „Васил Левски“ Хасково.

    „Всички, които имат право се явяват, няма нито един отсъстващ, или закъснял“, каза за Haskovo.net директорът Милена Михайлова.

    Изпитът започва в 9:00 часа, но учениците трябваше да бъдат на място 30 минути по-рано.

    Общо 1969 седмокласници от Хасковска област се явяват на национално външно оценяване по български език и литература.

    Изпитът се провежда в 58 училища в региона.

    Следващият изпит по математика е на 21 май.

    От тази година учениците ще разполагат с 15 минути повече за първата част от изпита – 75 вместо 60 минути за работа.
    Изпитите започват в 9 ч. Учениците трябва да бъдат в училищата поне 30 минути по-рано. Със себе си трябва да носят документ за самоличност и служебна бележка за допускане до изпита. Учениците могат да пишат само с черен химикал.

    За изпита по математика могат да се използват линия, триъгълник, пергел, черен молив и гума. Забранено е да се ползват калкулатори и коректор за заличаване на написаното. Мобилните устройства ще бъдат събрани преди началото на изпита. Учениците ще получат от квесторите изпитен комплект, помощни материали и математически формули. Изпитният комплект съдържа лист с указания за работа и прикрепена към него идентификационна бланка, лист за отговори,
    свитък за белова. Помощните материали по български език и литература и математика съдържат индивидуален плик за изпитната работа, плик за първата част, малко пликче за идентификационната бланка, листове за чернова. Седмокласниците могат да работят върху изпитния тест и листовете за чернова, но трябва да отбелязват верните отговори само в изпитния комплект – лист за отговори и свитъка за белова. Изпитният тест, математическите формули за изпита по математика и листовете за чернова не се поставят и засекретяват в индивидуалния плик и няма да бъдат проверявани.

    Резултатите от изпитите след седми клас са балообразуващи за кандидатстването за прием в гимназии, а оценките влизат и в свидетелствата за основно образование.
    Максималният брой точки и на двата изпита е 100.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини