От х:

Днес в x:

Блок в Узунджово пропищя от многолюдна фамилия

    Блок в Узунджово пропищя от шума и безобразната липса на елементарна хигиена на многолюдна ромска фамилия.

    В семейството на Димитър Тодоров от Гълъбово има десетина души, от деца на няколко години до младежи и възрастни.

    Те обитават апартамент 7 на първия етаж в блок 11 на ул. „Гарадока“ в Узунджово. Ужасните им навици превръщат живота на съседите им в истински кошмар.

    Хората от блока се обадиха в редакцията на Haskovo.net, за да сигнализират за проблемите, които временните им съседи им създават. Потърсиха и помощ от кмета на Узунджово Димитър Ничев.

    Само един поглед в жилището е достатъчен, за да потвърди, че оплакванията на хората от блока са напълно основателни. Това установи наша проверка на място.

    Мръсотията е неописуема. По пода няма буквално къде да се стъпи от боклуци и нечистотии. В мръсните дюшеци, разхвърляни навсякъде из апартамента се търкалят голи деца и полуоблечени младежи. Половината от тях са намазани с лилава смес, която се оказва лекарство срещу кожно заболяване. Но какво точно никой от тях не може да обясни.

    В банята мивката и тоалетната чиния са запушени. Навсякъде се носи неописуема смрад.

    „Прехранваме се като сезонни работници. Всяка година идваме да берем бамя от нивите на нашия роднина Бисер. Той ни осигурява и жилището“, разказа главата на фамилията Димитър Тодоров. Според него, той и близките му пристигнали преди 12 дни и възнамеряват да останат два месеца.

    „Децата са много шумни. Тичат, викат и удрят по вратите. Шумът е ужасен. А от изхвърлянето на всевъзможни неща в тръбите и отходната канализация е запушена. Заради това мазето е наводнено с вонящи нечистотии. Ще плъзнат болести и всички ще се заразим“, оплака се съседката Мюслани Ахмедова.

    55-годишната жена е с мозъчен инсулт и за да се възстанови лекарите й препоръчват тишина и спокойствие. Заради шумните съседи обаче това се оказва невъзможно.

    „Запознат съм със случая и ги предупреждавам за последен път. Ако не вземат спешни мерки да укротят децата и да започнат да спазват елементарна хигиена, ще ги изведа принудително от жилището. Наемателят Бисер, който им го е представил е изряден. Него няма да го изгоня, но роднините му си заминават. Границите на търпението и толеранса са отдавна изчерпани. Разбирам, че не са свикнали да живеят в блок и да се съобразяват с някого. Но другите пет семейства не са виновни и трябва да бъдат защитени от този произвол. Ако искат пришълците от Гълъбово да живеят на палатки“, каза кметът Димитър Ничев, който също дойде на място.

    Той предупреди бащата Тодоров пред насъбралите се съседи и нашия екип.

    Хората от блока обаче останаха скептични, че временните обитатели ще приемат последното предупреждение сериозно и ще променят ужасните си навици.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ст
      стамат
      25 -22
      15:52, 18 юни 2024
      това са на Георги Иванов братовчедите...по-добре не ги закачайте че ще си имате проблеми
    • 2
      Тия поне работят нещо!Обаче пак си остават такива,каквито са им дедите.
    • 3
      Ва
      Ванката
      5 0
      15:26, 20 юни 2024
      Той Митето ще ги оправи!! Само да минат изборите!!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини