От х:

Днес в x:

„Възраждане“ ще се бори за интересите на Хасково, имаме нужда от работеща икономика и да задържим младите хора в града

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Време е олигархичният модел ГЕРБ-ДПС да влезе в историята, смятат кандидатите за общински съветници

„Демокрацията у нас беше смъртоносно ранена, ако изобщо може да се каже, че е жива – това се видя съвсем ясно на последните парламентарни избори. След по-малко от седмица във Хасково ще има избори за общински съветници. И това не са просто избори за общински съветници. Те ще покажат дали България иска да продължава да се управлява по този начин или не. Иронията е, че това се случва точно във Хасково, община, която е превзета от ГЕРБ-ДПС. Изборите за общински съветници в града ни бяха касирани благодарение на това, че всички се обединиха срещу тази мафиотска коалиция и хасковлии дадоха пример, че не са се примирили.“, каза кандидатът за общински съветник от „Възраждане“ и председател на структурата на политическата организация в града Ясен Колев на пресконференция.

Ясен Колев, който и досега беше общински съветник към местното самоуправление, допълни, че коалицията ГЕРБ-ДПС във Хасково е факт от поне от 9 години. Това потвърди и народният представител от „Възраждане“ Георги Георгиев, който смята, че ДПС ще вземе изцяло контрола на града и ГЕРБ ще изпаднат в подчинена позиция, както в Кърджали.

„Резултатът е, че всички хасковлии го изпитват на гърба си всеки ден. Тормоз и мачкане на бизнеса и опонентите, никакви инвестиции, скандално ниски заплати - това е техния олигархичен модел на управление. Който не знае как изглежда да дойде във Хасково и да види. Да си поговори с хората тук. Това чака и България, ако продължаваме така. Отговорността пред хасковлии вече е много голяма, да поведат излизането на страната ни от кризата, в която се намира. Призовавам съгражданите ми да излязат и да гласуват в неделя с номер 63 в бюлетината.“, коментира още Колев, който е водач на листата.

Втората в листата за общински съветници Красимира Христова, каза че при провеждането на частичните местни избори,  във Хасково ще дойдат членове на „Възраждане“ от цялата страна, за да гарантират провеждането на честни избори. Така всеки жител на общината може да е спокоен, че вотът му ще бъде запазен

Атанас Кръстев, който е зам.-председател на „Възраждане“ във Хасково и бивш общински съветник в най-краткия общински съвет в историята на града, също взе думата на пресконференцията. Той посочи няколко основни проблема в развитието на общината.

„Мнозинството в стария общински съвет нямаше желание да се извърши нищо конструктивно за града ни - например да се разработи стратегия за развитие на икономиката, да се обсъди план за връщането на младите хора в града, както и да се привлече филиал на някои от университетите. Вместо това, аз видях обслужване на частни фирми, свързани с властта и разпродаване на земи и имоти на Община Хасково. Само от „Възраждане“ застанахме против всички схеми и само ние инициирахме множество предложения в общинския съвет. Повече от всички опозиционни групи взети заедно. И в новия общински съвет „Възраждане“ ще продължи да се бори само за интересите на хората в община Хасково“, каза Кръстев.


Възраждане е с N63 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Още новини

Последни новини