От х:

Днес в x:

Проблеми с две машини и жалба в началото на изборния ден в Хасковска област

    Проблеми с две машини са възникнали в началото на изборния ден в Хасковска област. Това съобщи малко преди 9 часа днес председателят на Районната избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов.

    Единият проблем е възникнал в секция №6 в Тополовград. Машината е пуснала две разписки – едната за народни представители, другата за членове на Европейски парламент, която е излязла бяла и на нея нищо не е било отразено на нея. Бюлетината не е била пусната в урната. От РИК-Хасково са дали указания да се извика техника и да се прецени дали да се мине само на гласуване с хартиена бюлетина. За конкретния случая с въпросната избирателка ще се състави констативен протокол, двете бюлетини да се прикрепят към него, да се опише случая и гражданката отново да гласува, но на хартия.

    Подобен проблем е възникнал в секция №50 в град Меричлери, община Димитровград. Там машината е пуснала нечетливи бюлетини при двама избиратели. От РИК-Хасково са процедирали по аналогичен случай.

    С изключение на тези две секции изборният ден в Хасковска област започна нормално, каза Якимов. Извършени са 9 замени за неявили се членове и ръководство на секционни комисии.

    Има една жалба за разлепени агитационни материали на улица „Единство“ 5 в хасковския квартал „Република“ на по-малко от 5 метра от секция. От РИК–Хасково са дали указания да се премахнат афишите, тъй като нарушават Изборния кодекс.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фа
      фалш
      8 -10
      10:12, 9 юни 2024
      Ама някой смята ли въобще да ходи да гласува,само да пълни гушите на разни толупи!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини