От х:

Днес в x:

Езиковата е първа по успех на матурите в Хасковска област

ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ е първа по успех в областта на провелите се през май държавни зрелостни изпити, съобщиха от училището.

Успехът от матурата по български език и литература на Випуск 2024 е много добър 5,13. Пълните шестици на този изпит са 7, а отличните оценки - 45. Анастасия Влахова от 12е клас е с пълен брой точки – 100.

„Изключителен ръст на резултатите от държавните зрелостни изпити в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Хасково! В област Хасково сме на първо място не само по български език и литература, а по всички учебни предмети, на които са се явили нашите ученици.", коментира директорът на училището.

Той допълни, че златаровци са получили 134 отлични оценки, от които 19 пълни шестици. Трима ученици са с пълни шестици и на двата изпита. Това са Селин Бектеш от 12б клас, Лъчезара Милкова от 12в клас и Гергана Димитрова от 12д клас. Общият среден успех на Езиковата гимназия от всички матури е много добър 5,20.

„Поздравявам страхотните ни ученици от Випуск 2024 г. За нас те са победители. Поздравявам и моите всеотдайни колеги, които положиха огромен труд за тези резултати. Езиковата се движи нагоре и гледа към върха“, допълниха от ръководството на училището.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини