От х:

Днес в x:

Производители спорят кой да продава на забранено място в Хасково

    Крайпътната търговия в и около Хасково става все по-предпочитана дейност за производителите на плодове и зеленчуци. В стремежа си обаче да пласират реколтата си, земеделците се ориентират към места с интензивен трафик, което създава предпоставки за катастрофи. Един от участъците е пътят в посока към граничния пункт „Маказа“, към който много родни и чужди туристи се отправят към гръцките курорти.

    Атрактивно място за родните земеделски производители се оказа кръговото в края на булевард „Освобождение“ в посока към Кърджали. Теренът дори стана спорен, въпреки че е на Община Хасково и там тази дейност е забранена.

    През последните дни двама души спориха кой да сложи дървения си бивак край кръговото, за да продава плодове и зеленчуци. И двамата са били санкционирани от служители на общинската служба КОРЗ за неправомерната търговия.

    Първи глоба е отнесъл Митко Василев от димитровградското село Горски извор. Той бил санкциониран миналата седмица и подал възражение в общинската администрация. Оплака се и пред екип на Haskovo.net, че на неговото място тази седмица има двама други производители, които продават продукцията си на маса, което бе потвърдено при репортерска проверка на място. Василев дори агресира срещу колегите си и използва обидни думи „ц*****н“ и „б****к“ в присъствието и на клиенти. Той пък се жалва, че е бил заплашен от въпросното семейство, което отказа да коментира случая пред репортери.

    За ситуацията отправихме запитване към Община Хасково, чиято собственост е теренът с крайпътната маса. От администрацията заявиха, че там тази дейност е забранена. Уточниха, че и двамата спорещи производители са санкционирани от служители на КОРЗ, които дори е трябвало да потушат конфликт между пазарджиите. Единият е глобен миналата седмица, а другият – тази седмица. Наложени са им актове по 50 лева за устройване на търговска зона.

    „Община Хасково ще продължи с контролната дейност и с налагането на санкции“, казаха от кметството.

    Подобни биваци има и по протежението на пътя към село Конуш, където контролът за нерегламентираната дейност е на други институции.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Да
      Да бе да
      72 -2
      11:50, 6 юни 2024
      Хайде стига глупости. Какви производители. Прекупвачи. Нямат нива- бостан и домати продават. Пречат. Ставал съм свидетел десетки пъти на опасни ситуации точно на това кръгово
    • 2
      Ба
      БАЙ ГАНЬО
      23 -18
      14:08, 6 юни 2024
      А тези хора които са производители или не къде да отидат да продават като никой не им разрешава нищо трябва все да бъдат роби на държавата ли!! И на пазара казвате, аз на пазара съм свидетел че не може от там мравка да мине тъпканица до шия и колите им стърчат на пътните платна това не е ли предпоставка за ПТП и сме виждали как всичко се носи от зеленчуковите борси вносни от всякъде , това е борба за хляб ако имаше хората нямаше да стоят във тези жеги там бъдете малко сърдечни !!!!!
      • Та
        Така е
        19 -4
        19:03, 6 юни 2024
        На пазара наистина е голям хаос. Но. Борбата за хляба не струва човешки живот както стана на пътя за Конуш. По принцип навсякъде по света в един ден от седмицата се организира фермерски пазар.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини