От х:

Днес в x:

6 златни медала за гимнастичките на „Калия“ от международен турнир в Пазарджик

    Състезателките на хасковския спортен клуб по художествена гимнастика „Калия“ спечелиха 6 златни медала от Международен турнир „Диляна прима“, провел се в Пазарджик през изминалия уикенд.

    Ансамбъл мини 2018 без уред в лицата на Айлис Исмаил, Бианка Каварджиева, Катерина Желева, Мелани Георгиева и Симай Смайл обраха бурните овации на публика. Бианка Каварджиева със своето индивидуално без уред беше наградена и с приз „Мини мис“.

    Златен медал спечели ансамбъл двойки 2017 - Ивана Любенова и Златиана Петкова.

    На почетното първо място е Ралица Йовчева на 12 г., която за пръв път се яви на състезание с индивидуално бухалки в категория Б лайт.

    Първенец е и Неда Стоянова, която се състезава в групата на децата, родени 2013 г. в индивидуалната надпревара без уред.

    В категория девойки младша възраст 2012 г. Петя Мирчева взе златен медал, но със съотборничката си Изабел Добрева се класираха 5-ти в категория ансамбъл 2012 топки.

    „За нас беше истинско предизвикателство този турнир“, заявява треньорката Виктория Панайотова.

    „Състезателките от малкия ни ансамбъл бяха болни и в последния ден преди участието децата заявиха, че ще дадат всичко от себе си, ще играят и няма да се предадат. Най-голямата ни участничка пък за пръв път излизаше на килима пред публика, а единият ансамбъл трябваше да се сменя в последния момент, заради отсъствието на едно дете и въпреки всичко турнирът беше успешен за нас“, казаха още от хасковския клуб.

    Тифани Добрева като помощник-треньор неотлъчно бе с децата. Менторът и ръководител на „Калия“ Ася Бакалова два дни беше съдия в турнира.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини