От х:

Днес в x:

На 20 юни в Смолян гостува спектакълът "Тютюн", Калин Врачански и Диана Димитрова в ролите на Борис Морев и Ирина

Спектакълът на ДТ "Стоян Бъчваров" от Варна за първи път ще гостува на сцената на Родопския драматичен театър в Смолян на 20 юни, четвъртък, от 19 часа. Първата театрална постановка на романа "Тютюн" от Димитър Димов – любим на поколения българи,  пожъна голям успех навсякъде в страната за последните две години.  
За драматизацията Юрий Дачев използва оригиналната, нецензурирана версия на романа, издадена точно преди 70 години.
"Тютюн" е спектакъл като нож, опрян в гърлото. Светът е разяден от войната. Хората се борят за власт, пари, доминация над другия. Разтърсващ и чувствен спектакъл за една невъзможна любов. „Тютюн“ е провокация за театъра, за актьорите, за зрителя, и за режисьора Бина Харалампиева. Спектакъл, в който зрителят  преоткрива много актуални теми, които свързват минало и настояще.
Екипът на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" – Варна бе отличен с най-голямата награда на град Варна в областта на културата за 2022 за високия професионализъм при създаване на представлението „ТЮТЮН“ по повод 100-годишнината на театъра.
Сценографията и костюмите са на Свила Величкова и Ванина Цандева, а композитор е Асен Аврамов. В главните роли са Калин Врачански, Диана Димитрова и Стоян Радев.
Първоначално планираното гостуване беше със спектакъла "Под игото", но поради внезапно тежко заболяване на главния актьор, ръководството на ДТ "Стоян Бъчваров" - Варна направи всичко възможно, за да могат и зрителите в Смолян да видят вълнуващия, класически спектакъл на Бина Харалампиева по романа "Тютюн".
Билети се продават на касата на театъра и по заявка на тел.0894480744.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини