От х:

Днес в x:

Да помогнем за спасяването на 17-годишния Мариян!

Професионалната гимназия по техника и технологии "Христо Ботев" в Смолян отправи апел към всички българи да помогнат за спасяването на 17-годишния Мариян Давидов. Момчето страда от лимфобластна левкемия, състоянието му се е влошило и спешно се нуждае от финансова подкрепа за лечение в чужбина. 
След проведени няколко курса химиотерапия, заболяването е овладяно (настъпва ремисия). Но настъпват и усложнения - Ешерихия коли сепсис в лява поплитеялна ямка. Извършена е хирургична интервенция и положението е овладяно. При извършване на лумбална пункция, се установява бактериален менингит (мозъчен абцес). В момента лекарите лекуват инвазивната церебрална аспергилоза (гъбична инфекция), но не успяват успешно да овладеят състоянието му и то е изключително тежко.
"На 19 януари откриха заболяването и Мариян започна лечение в Пловдив, но сега рязко му се влоши състоянието и са се отключили други заболявания. Спешно се нуждае да замине за лечение в чужбина", споделиха от гимназията.
Всички в учебното заведение – учители и ученици, търсят варианти да се помогне на Мариян. "Мариян е много лъчезарно, отзивчиво, любезно и усмихнато момче. Винаги е откликвал в благотворителни инициативи, които организираме в училището. Всички негови съученици искат той отново да е в класната стая и догодина, на предстоящия абитуриентски бал, да е с тях", казват учителите.
В Смолян се подготвя благотворителен футболен турнир. Съучениците от класа на момчето са направили кутии за дарения. Смолянски училища подготвят и благотворителен концерт.  
Мариян можем да подкрепим с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:
https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-mariyan
Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG79BUIN95611000739745
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Мариян Ивов Давидов
"Алианц Банк България" АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини