От х:

Днес в x:

Демонстрираха ракетната система за залпов огън „Himars“ на полигон „Корен“

    Приключи многонационалното учение „Тракийски войн – 24", провело се на учебен полигон „Корен“ край едноименното хасковско село. То започна на В него имаше демонстрационни стрелби и динамичен и статичен показ на въоръжение и техника.

    Подобни занятия имаше и на полигон „Ново село” в Сливенско. В тренировките на двете места участваха над 2000 военнослужещи и около 700 единици техника. Имаше формирования от Италия, Албания, Гърция, Република Северна Македония, Хърватия, Черна гора и САЩ.

    По време на учението бяха проведени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, както и стрелби с ракетната система за залпов огън „HIMARS“. Бяха използвани терминалите на сателитната мрежа „Starlink“ и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски.

    Учението беше на няколко етапа и в няколко направления, каза началникът на отдел „Операции” в Командването на Сухопътните войски полк. Ивайло Иванов. Целта бе повишаване на уменията и оперативната съвместимост на съюзниците. Проведоха се и няколко експеримента.

    Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов каза, че се надява на учение догодина да бъде демонстрирана и очакваната нова техника - новите бойни машини на пехотата, авиационна техника и индивидуална екипировка, с които напълно ще отговорим на изискванията на алианса.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини