От х:

Днес в x:

Николай Вълчев: Разделям се с директорската позиция в Пожарната, не с колегите си

    Дългогодишният директор на Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково комисар Николай Вълчев, който излезе в пенсия, бе изпратен официално днес. Това стана чрез така наречения ритуал „къпане“ пред сградата на службата на улица „Македония“.

    За повода се събраха бивши и настоящи пожарникари, които дойдоха да го поздравят.

    „Чувствам се удовлетворен, с изпълнен дълг и с чувство на отпаднала голяма отговорност от плещите ми. Най-тежкото в позицията, която изпълнявах досега беше отговорността, която носех за един куп неща, които се случваха на територията на региона“, каза Николай Вълчев, който беше изпратен от колегите си с аплодисменти. Той обаче побърза да уточни: „Аз не се разделям с тях, разделям се с директорската позиция. Оставам си техен колега завинаги“.

    Пожарникарският шеф заяви, че в дългата кариера обикновено се помнят неприятни и сложни събития. В повечето от случаите обаче имаше и много спасени хора. Той допълни, че сега възнамерява да си почине известно време.

    Николай Вълчев навършва 60 години и излиза в заслужена пенсия. Той има 36 години стаж в системата. Беше ръководител на дирекцията 22 години. За добрата си самоотвержена работа в пожарогасителната и спасителна дейност е получавал множество награди и бе утвърден като компетентен ръководител с авторитет. Миналата седмица той бе отличен с плакет и много добри думи от главен комисар Александър Джартов – директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

    Постът на Вълчев бе зает от старши комисар Митко Чакалов, който доскоро беше началник на Районната служба на пожарната в Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини