От х:

Днес в x:

Магазин в Хасково и фирми с базар в подкрепа на Рени и Ники, пострадал при пожар в дома си

    Магазин в Хасково и местни фирми организираха благотворителен базар в подкрепа на 23-годишната Рени, която е с диагноза Остеосарком (рак на костите) и 7-годишния Ники, който все още се лекува в болница от изгаряния от пожар в къща на улица „Петър Берковски“ до ОУ „Св. Св. Кирил и Методиий".

    Инициативата е на служителите от магазин „Килера“ на булевард „България“ до УНСС. В кампанията са се включили всички над 20 служители от търговския обект, които в домашни условия и в магазина са приготвили различни ястия и вкусотии – ашуре, кремове, реване, кексове без консерванти. Благотворителната инициатива е подкрепена от фирми за производство на млечни продукти, които са осигурили безвъзмездно своя стока за производството на изделията в базара. Други 4 фирми за производство на хляб, сладкарски цех и пчелар предлагат свои продукти на щанда. Клиентите на магазина имат възможност да си напазаруват от базара, като продуктите се заплащат в кутии и се слагат в отделни торбички.

    Базарът започна от 10 часа днес и ще продължи до 22 часа, казаха от управата на магазина.

    Средствата от базара ще бъдат използвани за лечението на младата жена и за възстановяване на опожарения дом на семейството на Ники. Отделно служителите на магазина са събрали дрехи, обувки, покъщнина за първокласника.

    „Вярваме, че добротата е сърцето на щастието. Трябва да сме сплотени, защото капка по капка вир става“, казаха от хасковския магазин, който преди няколко месеца проведе друга благотворителна инициатива в помощ на Рени.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини