От х:

Днес в x:

Стартира ремонтът на 16 улици в кв. „Възрожденци“в Кърджали

Със символична „първа копка“ кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн даде старт на ремонтните дейности на три различни локации в  най-многолюдния квартал на Кърджали – „Възрожденци“.

От днес започнаха текущи ремонти на паркинга пред бл. 2, на ул. „Добри Чинтулов“ /до хипермаркет БИЛЛА, в района на бл. 56/ и на ул. „Ангел Кънчев“ /основния път, водещ към Пасарелката/.

Предстои основен ремонт на 3 улици в квартала – „Христо Г. Данов“,“ Джон Атанасов“ и „Иван Балкански“, на стойност 2 169 557 лв. и текущ на общо 13 улици, на стойност 1 902 913 лв.

Ще бъде извършен и основен ремонт на локалните платна от двете страни на бул. „Христо Ботев“, в района на бл. 62, ресторант „Ориентал“ и магазин „Зорница“, на стойност 2 031 073 лв., каза пред жители на кв. „Възрожденци“, присъстващи на символичните първи копки, кметът Ерол Мюмюн.

Той уточни, че предстои обявяване на обществена поръчка за определяне на изпълнител, който ще се заеме с облагородяването на междублоковите пространства в района на стотните блокове. Стойността на поръчката е 5 млн. лв.

Само след  два дни ще бъде направена „първа копка“ на многофункционалната спортна площадка, която ще бъде изградена в кв. „Възрожденци“, каза още Мюмюн.

Нашето твърдо намерение е да превърнем най-населения квартал на Кърджали, в който живеят или работят 2/3 от кърджалийци, в модерен, приветлив, красив, европейски.

Хубавото тепърва предстои, заяви кметът на Кърджали.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини