От х:

Днес в x:

Божидар Саръбоюков замина на подготовка в Италия преди Европейското първенство

Атлет №1 на България за 2023 г. Божидар Саръбоюков продължава с подготовката си за предстоящото Европейско първенство по лека атлетика за мъже и жени. Възпитаникът на „Хеброс“ (Харманли) замина за град Риети с наставника си Димитър Карамфилов, където ще тренира до 5 юни. Подготовката му е основно за европейския шампионат, който стартира на 7-ми юни в Рим.

„Квалификацията за моята дисциплина дълъг скок е на 7-ми юни. Живот и здраве, ако се класирам на финал, решителната надпревара за медалите е на 8-ми юни“, коментира за Haskovo.net от град Риети Божидар Саръбоюков.

Целта пред 19-годишния атлет е силно представяне в Рим, което да му донесе още точки за ранглистата. След силното си представяне и сребърните медали на турнира в Инсбрук и на Балканския шампионат Божидар е 27-ми в ранкинга, спрямо който ще се определят участниците на Олимпиадата в Париж.

„32-ма човека ще участват на Олимпиадата и се надявам да се класирам още по-напред в ранкинга, защото е по-сигурно“, допълни Саръбоюков.

В Риети за Европейското първенство се подготвя и друга национална състезателка - Габриела Петрова, която също е тръгнала към големия спорт от Харманли. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини