От х:

Днес в x:

Задържаха мъж за контрабанда на хероин за над 1 млн. лв.

    41-годишен мъж е задържан за контрабанда на хероин за 1 028 160 лева и е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата и от Агенция „Митници“.

    На 26.05.2024 г. пристига лек автомобил „Фолксваген“ с българска регистрация. В автомобила, управляван от 24-годишна жена, пътувал и обвиняемият български граждани. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Инспекцията е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите. В хода на контролните действия, след демонтаж на задните гуми на автомобила, във фабричните кухини на праговете, митническите служители откриват общо 24 пакета, съдържащи 6,120 кг бежово прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на хероин.

    По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. С постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура-Хасково обвиняемият български гражданин е бил задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Разследването по случая продължава.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Шо
      Шофьор
      4 -1
      21:17, 28 май 2024
      😂😂 Митничарите демонтирали гумите и намерили! Смях в залата! Някой левак пак някъде не си е платил!Заловили 6кг,а ТИР С 6 тона минава спокойно и пътува за Германия!🤣🤣
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини