От х:

Днес в x:

Заличиха двама кандидати за общински съветници в Хасково за изборите на 23 юни

Заличени са двама кандидати за общински съветници в Хасково за изборите на 23 юни. Това става ясно от решения на Общинската избирателна комисия в областния град.

Единият е Деница Петрова, която бе под №15 в листата на ПП „Има такъв народ“. При служебна проверка от ОИК-Хасково в служба ГРАО е установено, че постоянният й и настоящ от 27.05.2021 г. е в Пловдив. По тази причина кандидатурата й не отговаря на условието да е живяла най-малко 6 месеца в съответното населено място.

По същата причина е заличен и другият кандидат - Левент Хайрула, който бе под №29 в листата на ДПС. От ОИК-Хасково са извършили служебна проверка в служба ГРАО и е установено, че на 17.08.2021 г. той има регистриран настоящ адрес в Германия, който впоследствие на 13.05.2024 г. е променил в населено място в община Хасково. От това става ясно, че към 22.12.2023 г. лицето е нямало нужната уседналост от 6 месеца преди датата на изборите.

Заличаването на двамата кандидати за общински съветници не налагат размествания на листите на двете партии. Решенията на ОИК-Хасково подлежат на обжалване пред ЦИК в тридневен срок.

На 23 май пък бе направена замяна на кандидати в листата на МК „Заедно за силна община-Българска социалдемократическа партия“. Рокадата е на позиция №8. Кандидатът Деян Милчев, който е внесъл декларация за отказ от участие в изборите, а на негово място е регистриран Иван Михайлов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Ганьо
    0 0
    23:34, 28 май 2024
    Както и да я врътнеш демек всеки гледа келепира "вармъ"😂😂
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини