От х:

Днес в x:

1538 абитуриенти искат да се явят на матурата по български език и литература

    1538 души са заявили желание да се явяват на първата задължителна матура по български език и литература в Хасковска област. Тя ще се проведе на 17 май 2024 г. от 8:30 часа, съобщи Румяна Делчева – старши експерт по чужд език и майчин език в Регионалното управление на образованието в Хасково и председател на Комисията по ДЗИ.

    Днес следобед ще стане ясно колко от заявилите желание са одобрени. Допуснатите за явяване на изпита трябва да са в съответното училище не по-късно от 8:00 часа утре. Трябва да носят документ за самоличност и служебна бележка за допускане.

    Първата матура ще се проведе в 120 зали в 22 училища в Хасковска област, предвидени са 348 квестори.

    Вторият задължителен държавен зрелостен изпит ще е на 20 май от 8:30 часа. Заявки за него са подали общо 1447 зрелостници. 756 от тях имат желание за явяване на изпити по предмети. Най-голям брой са за английски език за ниво „В2“ – 304 души, следват география – 67 души, история – 66, математика – 62 и биология – 40. Останалите 691 абитуриенти желание са заявили да се явят на изпита за придобиване на професионална квалификация, който също ще е в понеделник.

    Допълнителните изпити в Хасковска област ще са между 22 до 29 май.

    Оценяването ще е от 20 май до 5 юни.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини