От х:

Днес в x:

Гърция въстана

В Гърция днес е обявена 24-часова стачка на работещите в частния и държавния сектор, съобщават медиите. През последните седмици страната е обхваната от стачна вълна след оповестените от кабинета мерки за оздравяване на финансите. Гърците протестират срещу предвижданото замразяване на заплатите и намаляване на надбавките, както и по-високи данъци.

По призива на двата най-големи синдиката - Общата конфедерация на труда в Гърция (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ) днес прекратяват работа различни категории работещи.

В стачката ще се включат и авиодиспечерите, поради което са отменени всички вътрешни и международни полети на водещите гръцки авиокомпании. За 24 часа въздушните връзки с Гърция ще бъдат напълно прекратени

Общонационалната стачка ще затвори училища и болници и ще наруши обществения транспорт. Масовите протести ще съвпаднат с планираното посещение на представители на ЕС, които трябва да оценят на място дали Гърция е на прав път в усилията си да намали бюджетния си дефицит.

Общественият транспорт ще бъде нарушен, а министерствата ще останат затворени. Ще има само извънредни полети от и до Гърция. Фериботите също няма да се движат.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини