От х:

Днес в x:

Дъжд и сняг за уикенда

В петък в Източна България ще продължи да духа до умерен южен вятър и там отново ще има високи дневни температури - до 12-13 градуса. В останалата част от страната ще бъде почти тихо, на много места в низините, главно в Дунавската равнина, мъгливо. Там дневните температури ще останат ниски - между минус два и три градуса, докато в останалата част от страната ще бъдат между 5 и 10 градуса.

Облачността ще бъде разкъсана. Вечерта от югозапад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу събота ще обхванат цялата страната, но с понижението на температурите в Северозападна България и високите полета на западната част от страната дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще се усили отначало от изток-югоизток, след това ще бъде от югозапад-запад.

В събота валежите ще отслабнат и в повечето места ще спрат. Слаб сняг ще превалява главно в северозападните и планинските райони. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус един и четири градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

В неделя, след временно разкъсване на облачността, тя отново ще се увеличи и до вечерта в южните райони ще завали сняг, а през нощта валежите ще обхванат по-голямата част от страната. Минималните температури ще бъдат между минус четири и един градус, а максимални - между един и шест градуса. (НИМХ-БАН)

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини