От х:

Днес в x:

МВР и ДАНС арестуваха 12 тази нощ

При операция на МВР и ДАНС тази нощ са задържани дванадесет души, съобщи Агенция Фокус, позовавайки се информация от пресцентъра на МВР. Продължава издирването на още двама съпричастни към организираната престъпна група. Операцията се осъществява със съвместните усилия на служители на ГДБОП, ДАНС, СОБТ, СДВР и под ръководството на прокуратурата.


Агенция „Фокус” припомня:
На 17 декември 2009 г. знакови фигури от престъпния контингент са задържани при полицейска операция с кодовото име "Наглите". В хода на операцията са задържани 30 души при проведените две специализирани полицейски операции „Наглите” до края на декември. От тях общо 10 души бяха оставени за постоянно в ареста. Повечето от задържаните при първата акция са познати на полицията - осъждани са за тежки криминални престъпления, за грабежи, включително и за убийство. В хода на операцията беше установено, че членовете на групата са наемали къщи на територията на столицата и в околностите, които те използвали, за да укриват жертвите си. В една от тях беше открита шумоизолирана стая, където са били държани заложниците. В сградата престъпниците започнали да оборудват и втора стая, предназначена за същите цели. Освен столицата полицейската операцията „Наглите” обхвана територията на Областните дирекции на МВР-Велико Търново и Монтана.
Тарторите на групата са осъждани за тежки знакови грабежи на територията на страната и всички имат осъдителни присъди. Единият от задържаните, известен с прякора Културиста, е бил освободен и на облекчен режим.
При първата акция на МВР бяха задържани и оставени в ареста Антон Петров-Хамстера, Прокопи Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи, Любомир Симеонов-Гребеца и Данаил Димитров-Релето.
На 22 декември 2009 г., няколко дни след задържането им, единият от петимата - Любомир Симеонов-Гребеца, даде обяснения пред състав на Софийски градски съд по собствено желание в присъствието на останалите от задържаните в операцията „Наглите”. Пред журналисти той не даде отговор защо е пожелал да даде показания пред съда.
Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” и на петимата задържани при акцията „Наглите 2” - Кирил Кирилов, братята Радослав и Димитър Лебешковски, Павел Петков и Светлозар Славчев.
Според градския прокурор на София Николай Кокинов част от арестуваните при акцията „Наглите – 2” са преки извършители на някои от отвличанията. На задържаните са повдигнати персонални обвинения, тъй като не всички от тях са участвали заедно във всички случаи на отвличания. Едно от задържаните лица при операция „Наглите” е било охранител на виден бизнесмен и е подавало информация, че може да се направи отвличане с цел облагодетелстване. Охранителят е задържан и отвличането е предотвратено.
На 5 януари 2010 г. Софийският апелативен съд остави в ареста петима от групата за отвличания, задържани в рамките на операция "Наглите 2".Това са: Димитър и Радослав Лебешковски, Кирил Кирилов, Павел Петков и Цветозар Славчев.
На 28 януари 2010 г. Софийският апелативен съд пусна от ареста един от членовета на бандата за отвличания "Наглите" - Антон Петров-Хамстера, срещу парична гаранция от 20 000 лева.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини