От х:

Днес в x:

Хасково приема 53 състезатели в Националния кръг за речеви и комуникативни умения на английски език

    Хасково е организатор и домакин за първи път на националния кръг на състезание за речеви и комуникативни умения на английски език.

    То беше открито тази вечер в училището, където утре ще се проведе и самото състезание -СУ „Васил Левски“.

    Хасково получи домакинството заради успешно проведените финални кръгове на олимпиадите по различни чужди езици в годините, отбеляза Румяна Делчева, старши експерт по чужд език и по майчин език в Регионалното управление на образованието. Тя е и председателят на националната комисия, която ще оценява състезателите, в която влизат още учители по английски език от Хасково и университетски преподаватели.

    На откриването тази вечер, преди техническата конференция, домакините посрещнаха гостите си с химна на Хасково, а училищната вокална група „Слънце“ ги поздрави с песен за патрона на школото Васил Левски.

    Иван Панайотов от РУО-Хасково приветства младите хора и им пожела да дадат всичко от себе си в състезанието, а Мария Барганова-главен експерт по английски език в МОН

    изрази радостта си, че вижда да едно място толкова много млади хора, които носят словото в сърцата си и умеят да изразяват посланията си освен на родния си, и на чуждия език.

    53-ма са участниците от цялата страна, групирани в двете възрастови групи -от VI до VІII и от IХ до ХI клас, които ще премерят знания и речеви и комуникативни умения в утрешния ден.

    Те достигат до това последно ниво на състезанието, след като са били най-добрите в училищните, а след това и в областните кръгове.

    От Хасковска област представителят в първа възрастова група на националния кръг е осмокласникът от ПМГ Хасково Самуил Георгиев, а във втора Галина Митева от 10 клас от Езиковата гимназия в Димитровград.

    С общо време от 15 минути състезателите ще минат пред два модула на представяне. В първия те ще говорят по темата „Изкуственият интелект-проклятие или благословия“, а във втория ще събеседват с журито.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини