От х:

Днес в x:

Музикален подарък на „HAPPY DINO“ по случай патронния празник на СУ"П.Р.Славейков" в Кърджали

Изображение 1 от 4

    На 8 ноември в Актовата зала СУ „П.Р.СЛАВЕЙКОВ“възпитаници от школата по пиано към Детски център „HAPPY DINO“ поднесоха музикален подарък по случай патронния празник на училището за шампиони. Два клавирни концерта изнесоха Галина Иванова, ученичка в 6 клас, и Диляра Мехмед и Аймира Исмаил – ученички в 3 и 2 клас. 

    В началото доц. Щерева поздрави учениците и колектива с предстоящия празник като благодари на директора Милко Багдасаров и зам.директора Маргарита Демирева за честта да включат концертите в програмата по случай 17 ноември. Така продължава традицията на сътрудничество между детския център и училището за изява на талантите.

    Програмата на концерта включваше класически пиеси и пиеси в стил романтик, музика от филмикато „Мюзет“ на Й.С.Бах, „Музикална кутийка“ на Дж.Фр. Хумберт, „Спомен за едно отминало лято“на Л. Ейноди, както и съвременни композитори – Е. Хъмпърдинг, Л. Коен, Ирума, И. Булахова и др.

    Ръководителят на школата по пиано към Детски център „HAPPY DINO“Светла Дамаковасъпровождаше музикалните изпълнения с увлекателен разказ за композитори, изпълнители, филми, а малките пианисти бяха бурно аплодирани  от емоционалната публика.

    Това съобщиха от  Детски център „HAPPY DINO“

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Чи
      Читател
      0 0
      10:53, 11 ное 2023
      Когато се изказват истини или се блокира, изтриват се коментари, на бързо се скриват в архив...., когато няма коментар се изпълнява волята на... Уважаеми редактори, моля за безпристрастност, вземане на страна. БЛАГОДАРЯ!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини