От х:

Днес в x:

Предстоящо: Арт-ателие на тема “Българската следа в изобразителното изкуство”

Изображение 1 от 3

    От сдружение „Нови перспективи за развитие“ канят млади хора на възраст от 15 до 29 години да се присъединят към на Арт-ателие с тема "Българската следа в изобразителното изкуство," част от проекта "Пазители на традициите."

    Събитието ще води художникът Мая Мечева, която издаде, че темата на картините ще е повлияна от българските шевици. “България е белязана от сакрални кодове и силна духовна енергия. Ние българите, сме древен народ, носещ на крехките си рамене основите на световната цивилизация, колкото и да не Ви се вярва. Аз като художник и свидетел на историческите преходи, бит и култура, отразявайки ги в цвят, от години обичам да прилагам деликатно в своите творби, българската шевица и символи. Тяхното закодирано хилядолетно познание и послания винаги силно са ме вълнували. Да вземем например една българска традиционна носия с нейното извезано и изтъкано богатство. Вярвам, че човек трябва да помни и почита своите корени и място откъдето е тръгнал, защото само така можем да съхраним великото познание, което нашите деди тъй ревностно са пазили и предавали. Иска ми се младите хора да научат повече за всичко това и се спрях на един от най - древните символи – Канатица, арха́ика, чиито следи откриваме по целия свят.” каза Мая Мечева.

    Събитието ще се проведе на 7 ноември в зала 53 на Професионалната гимназия "Алеко Константинов" в Кърджали и започва в 13:10 часа.

    В снимки, споделяме с вас и част от презентацията на Мая Мечева, представена по време на Откриващото събитие на проекта, тъй като вярваме, че тя ще ви заинтригува!

    Арт-ателието е организирано в рамките на проекта "Пазители на традициите" с подкрепата на Националната програма за младежта и в сътрудничество със сдружение "Нови перспективи за развитие."

    Очакваме ви да споделите тази интересна възможност с младите хора и да се присъедините към нас за творческо пътешествие в света на българското изобразително изкуство!

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини