От х:

Днес в x:

12 работодатели предложиха позиции на трудовата борса в Хасково

    12 работодатели предложиха позиции на хората от общината, които искат да започнат работа по време на Трудовата борса в Хасково днес.

    Сред предложените работни места са за инженери, машинни оператори, търсене има и за шлосери и инспектори по качеството.

    Организатори са Дирекция „Бюро по труда“-Хасково. Този тип форум, при който търсещите и предлагащите работа имат възможност да разговарят лично, вече доби доста популярност. Доказателство за това е фактът, че от 57 търсещи работа на трудовата борса, която се проведе в Свиленград в средата на месеца, седем души вече са намерили своята позиция.

    Но като цяло безработицата в региона на Хасково за деветмесечието на тази година се е увеличила, макар и незначително спрямо същия период на миналата година. Тя е 6,64%, съобщи Иван Георгиев от Регионалната служба по заетостта. През септември месец Хасковска област е на 13-о място по ръст на безработица от 28-е областни в страната. Равнището на безработица е 6,7 %, което е с 2,4 % над средното за страната. Най-малко безработни има в общините Свиленград и Димитровград. Там са над средното за страната равнище. Община Хасково е след тях. Най-много са хората без работа в Ивайловградска община, където равнището на безработица е близо 20 %.  

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      No
      Nostradamus
      16 -2
      17:26, 25 окт 2023
      Някой вярва ли на изнесените цифри? Това, ако е истина, е броят на регистрираните в ДБТ търсещи работа. А никой не знае точно колко безработни има в действителност. Защото не ги е грижа.
      • Ri
        Right side
        7 -6
        21:30, 25 окт 2023
        Да, някой вярва ли на цифрите ? Реалните безработни от всички записани са 15-20% ...... Останалите припечелват на черно !!! В днешно време истинските безработни лица са мързеливи лентяи или ПЪЛНИ некадърници !!! На която и врата (във всеки сектор)да се потропа търсят работници !!! Народа е мързелив и не иска да работи !!!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини