От х:

Днес в x:

Домакинствата получават „Стоп“ стикери срещу нежелана реклама

Изображение 1 от 2

    Стикери с надпис „STOP реклама“, които ще указват местата, където домакините не желаят да получават рекламни материали, осигурява местната администрация.

    Всеки жител на града може да получи стоп стикери от Център за административно обслужване и Информация в Община Хасково.

    Обозначителните материали са изработени, след като през август Общинския съвет на Хасково гласува измени и допълни Наредбата за рекламната дейност.

    Според тях всеки, които не желае пощенската му кутия да е пълна с рекламни брошури, ще може да обозначи това нагледно.

    Подходът със „Стоп“ стикерите отдавна и успешно се използва в западните държави с цел ограничаване на нежеланата реклама.

    Това ограничение има и екологичен ефект, тъй като прилагането му води до спестяване на тонове хартия за печатането на рекламни брошури, които в голяма степен отиват на боклука, както и средства за печат.

    В столична община стикерите за стоп реклама вече действат отдавна. Според т.нар.“зелен калкулатор“ всяка година домакинствата у нас получават средно по 15 кг. листовки, брошури и друга нежелана печатна реклама. Това са 10 000 тона хартия годишно, които са равни на 200 000 отсечени дървета.

    Според решението на Общинския съвет на Хасково фирмите или едноличните търговци, които не уважат волята на хората, обозначили местата си със стикер за нежелана реклама, подлежат на санкция от 50 лв. за първо нарушение и от 500 лв. при повторно.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини