От х:

Днес в x:

С молитва за добруване и мир хората в с.Конуш отбелазха храмовия си празник

Изображение 1 от 6

    На деня на св. Йоан Рилски Чудотворец хората в хасковското село Конуш празнуват храмовия празник на местната обител.

    По обяд местното население се е събрало в двора на църквата, която е все още е в ремонт, но края на работата там почти се вижда. С много хъс и с много надежда обновяването на храма започна преди две години с цялостна подмяна на пода и поставянето на нова настилка от бетон, а след това и на покритие, което вече е изградено на половина. През лятото на храма беше поставен нов купол и кръст.

    Няколко пъти имахме дарителска акция, кой колкото може даде-все не стигат,  но сме решени да завършим храма, разказват жените, които са се събрали в църковния двор преди да бъде отслужена литургия за празника от отец Никола. Христо Орлов припомни, че се готвят за отбелязването на 100-годишнината от освещаването на храма. Вековният юбилей на църквата си конушенци ще честват през 2025 година.

    Христа Колчева, която касиер на църковното настоятелство, е благодарна за свършеното до тук и похвали младите мъже от селото, които се включват с доброволен труд.

    На днешния празник, отец Никола завърши с молитва за добруване на хората от селото, но и за мир в домовете на всички хора по света, които изпитват тегобите на войните.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини