От х:

Днес в x:

Община Свиленград дава стипендии за обучението на млади медици

Община Свиленград ще подпомага финансово бъдещи медицински сестри, акушерки и лекари, за да останат да работят на територията на общината. По инициатива на общинското ръководство и с решение на Общинския съвет е приет Правилник за условията и реда за отпускане на стипендии на студенти от общината, обучаващи се в професионални направления „Медицина” и „Здравни грижи”, съобщават от местната администрация.

Стипендиите са еднократни в размер на 2000 лева на стипендиант за учебната година. Те ще се отпускат ежегодно от бюджета на общината на студенти в редовна форма на обучение по специалности „Медицинска сестра“, „Акушерка“ и „Медицина“. С договора за получаване на стипендията кандидатът ще бъде задължен да работи по придобитата специалност в обект на територията на община Свиленград не по-малко от 3 години.

Право на финансовото подпомагане имат студенти с постоянен адрес в община Свиленград на възраст до 29 години. Те трябва да са приети във висше учебно заведение на територията на страната, а общият им успех да не е по-нисък от добър 4.00.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини