От х:

Днес в x:

Потомствен лекар с немска диплома оглави отделението по Урология в МБАЛ -Хасково

Екипът на МБАЛ-Хасково се подновява и подмладява с всяка изминала година. В клиниката нивото на компетенция се вдига с новите и високообразовани кадри, които започват работа тук, и които черпят опит от изявените и опитни специалисти на болницата. Освен специализантите и младите лекари, които работят в почти всички отделения на местната болница, от екипа на Урология вече могат да се похвалят с нов шеф. От началото на октомври завеждащ отделението е потомственият лекар Иван Николов. 43-годишният лекар е син на популярния педиатър от Хасково д-р Николай Николов.

В средното си образование д-р Иван Николов е възпитаник на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в родния си град. Дипломата му по медицина е немска-от Медицинския университет „Еберхард и Карл“ от Тюбинген. Впоследствие е специализант, а след това ординатор и старши ординатор в клиника в Кьолн.

Д-р Николов е със специалности, придобити в различни клиники в Германия, по онкоурология, лазерна хирургия на простата и лазерно разбиване на камъни.

Казва, че се връща, за да работи в България и родния си Хасково с прекрасно чувство, защото е  приет много позитивно и от ръководството на болницата, и от колегите си, и от пациентите.

С екипа, който ръководи в отделението по „Урология“, ще имат възможност да повишават качеството на лечение и да развиват тази област на медицината в Хасково, тъй като имат осигурени много добри възможности за работа. Отделението е с ремонтиран операционния блок и с нова апаратура за над 1 млн. лв., а финансирането е осигурено през държавната хазна и собствени средства на МБАЛ-Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини