От х:

Днес в x:

Три катастрофи през почивните дни в областта,мотоциклетист е настанен в болницата

Три са пътните произшествия в областта с един пострадал. Около 16,30 часа на 1 октомври в село Бенковски 30-годишен неправоспособен мотоциклетист загубил контрол над управлението и паднал на пътното платно. Водачът бил транспортиран от екип на Филиала на спешния център в Бенковски до Спешното приемно отделение в Кърджали и след преглед настанен за лечение с фрактура на скулата. Взета е кръвна проба за химически анализ. Около 6 часа на 29 септември в Кърджали 66-годишен водач на „Фолксваген“ след отнето предимство блъснал автомобил „Микро компакт смарт“, управляван от 36-годишна. Направените тестове за алкохол с техническо средство отчели отрицателен резултат на мъжа и 0,90 промила на водачката. Съставен е акт по ЗДвП. На 30 септември около 13,20 часа в землището на село Каялоба 73-годишен с „Опел“ частично навлязъл в лявата пътна лента и ударил „Лада“. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП.

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. На 29 септември около 23,30 часа до село Драганово бил проверен лек автомобил „Фолксваген“ с 49-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 1,64 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. На 1 октомври около 1 часа на главния път до село Черноочене била извършена проверка на лек автомобил „Рено“, управляван от 40-годишен. Тестът за алкохол на водача с техническо средство отчел 1,83 промила. Отказана била кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Работата по двата случая продължават разследващи полицаи.

Специализирани операции. 2950 моторни превозни средства са били проверени при специализирани операции на територията на областта за периода от 8 септември до 30 септември с фокус върху контрола на скоростните режими, на водачите за употреба на алкохол и наркотици, за използване на обезопасителни колани и системи  с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия. 1922 са констатираните нарушения на ЗДвП. Най-много са нарушенията на скоростните режими – заснети са 1092 клипа, за които ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения са съставени 105 акта и 725 фиша.

         156 ловци са били проверени в съвместна операция на полицейските управления в Кърджали, Момчилград и Кирково и горски служители на 1 октомври. Проверките обхванали разрешителните за лов, носене на ловно оръжие и спазване на мерките за безопасност. Няма констатирани нарушения.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини