От х:

Днес в x:

Над 400 души се включиха в еърсофт играта край Хасково

    Над 400 души се включиха във военно-симулационната игра „Viper 7“ на авиобаза „Узунджово“ край Хасково. Освен от България имаше участници от Сърбия, Гърция, Хърватия, Македония, Полша.

    Тя се проведе за 7-ми път, но за втори е на това място, каза Любен Йовчев – председател на Управителния съвет на Еърсофт София.

    Еърсофт играта беше част от програмата на Община Хасково за празника на града – 8 септември. Тъй като с решение на правителството на днешния ден е обявен национален траур в памет на жертвите от наводненията по Южното Черноморие беше свалено наполовина българското знаме на полигона. 

    Играта реално започва тази вечер и ще завърши до ранния следобед в неделя. На практика играта продължава между 48 и 50 часа. Военните действия не спират през цялото време, включително и през нощта. Играта представя симулация на военен конфликт, осъществена чрез средствата на еърсофта. Еърсофт екипировката представлява точни реплики на съществуващи бойни оръжия и системи, които изстрелват 6 мм или други безопасни проектили - пластмасови топчета на дистанции до 100 м. Екипировката в много случаи се състои от истински военни съвременни системи.

    След днешните демонстрации Любен Йовчев връчи плакет на кмета на община Хасково Станислав Дечев за оказаното съдействие и подкрепа за провеждане на военно-симулационната игра.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини