От х:

Днес в x:

„Родопа“ загуби от „Спартак“ (Пд) с 0:1 и отпадна за Купа България

Изображение 1 от 3
    „Родопа“ (Смолян) отпадна от надпреварата за Купа България, след като загуби от „Спартак“ (Пловдив) с 0:1.
    Срещата от Междуобластния финал на турнира се игра на 6 септември на Стадион „Септември“ в смолянския квартал „Райково“, като единственото попадение бе дело на Георги Лазаров (84).
    Срещата започна равностойно, като и двата отбора си размениха по няколко положения. На два пъти Иван Караиванов за домакините имаше шанс да открие резултата, след добри отигравания на Теодор Стефанов и Михаел Кисьов, но до гол не се стигна.
    Гостите имаха и греда, след статично положение и претенции за спряна голова атака, заради отсъдена засада.
    Втората част на мача, футболистите водени от Кириякос Георгиу продължиха да търсят победата, но при една грешка в 84-та минута, капитанът на „Спартак“ - Георги Лазаров вкара единственото попадение в срещата и така даде възможност на своя отбор да продължи в надпреварата.
    Въпреки загубата, треньорът на „Родопа“ остана доволен от показаното на терена от неговите възпитаници.
    „Изключително много съм доволен от старанието на всеки един мой футболист. Играха много силно и бяха напълно равностойни на терена спрямо противника. А става въпрос за клуб, който е на първо място в групата и официално претендент за влизане във Втора лига. Разполага с 23-ма равностойни футболиста. Ние успяхме да се противопоставим изцяло. През първото полувреме имаме две положения с Иван Караиванов. При първото, Теодор Стефанов му подаде топката в зоната за изпълнение на дузпа, но той не успя да стигне топката и да я вкара. Малко по-късно отне топката в наказателното поле, но имаше рикошет. Единственият удар на противника мисля, че е в 84-та минута, когато ни вкараха гола. Нелепа ситуация, трябваше да влезем в нея по агресивно. Трима човека имаше там, даже преди това имаше игра с ръка и съответно би трябвало да се отсъди фал за нас“, коментира Георгиу.
    Той смята още, че съдиите са повлияли на срещата с тънки отсъждания, като подчерта, че дори очевидни са давани в полза на противника.
    „Искаше ми се да видя още по-голяма подкрепа от публиката, да вдигне отбора в тази битка. Надявам се, в следващите мачове това да се случи“, добави още наставникът на „Родопа“.
    Кириякос Георгиу отново даде шанс на млади момчета да запишат игрови минути.
    Като равностоен мач определи двубоя и футболистът на „Родопа“ Любослав Петров.
    „Играхме с първия в нашата група. Не ни превъзхождаха с нищо. За съжаление, срещата се реши от една грешка“, добави Петров.
    Главен съдия Николай Николов, Исмет Юсеин и Ариф Садулата, всички от Кърджали. Дежурен делегат на БФС бе Милко Якимов от Пловдив.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини