От х:

Днес в x:

Мадан отбелязва празника на миньора с атрактивен музей и откриване на нов градски парк

Традиционният празник на Мадан и Ден на миньора предстоят на 25 и 26 август, съобщиха от администрацията на Фахри Молайсенов. Проявите всъщност започват още днес с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Ангел Янакиев и паметната плоча „В памет на загиналите при трудови злополуки”. Венци и цветя се поднасят и пред паметника на Клавдия Митрофановна Дроздева. От 14 часа в градската библиотека ще се състои награждаването на победителите в конкурса „Мадан – кътче от рая”. От 17 часа пък е предвидено детско шоу.
В петък от 8 до 16 часа ще има ден на отворените врати на участък "Петровица". На гостите и туристите в миньорския град ще бъде предложена дълго чакана атракция - посещение в открития през тази година минен музей - рудник "Сполука". Той, както и Кристалната зала в миньорския град ще работят до 23 часа вечерта на 26 август. С концерт на група "Сигнал" на 25 август ще е официалното откриване на празника.
На 26-ти от 11 часа кметът Фахри Молайсенов кани на церемония по откриване на нов градски парк в Мадан. Теренът е реновиран в рамките на проект “Проучване и популяризиране на местната идентичност на територията на МИГ „КИЧИКА” – МАДАН – РУДОЗЕМ и въвеждане на иновации за устойчиво развитие“, финансиран по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. В събота и неделя в новооткрития градски парк ще се проведе и изложение на продукти и промотиране на услуги, специфични да територия „КИЧИКА“ – МАДАН – РУДОЗЕМ.
Празничната програма в Мадан включва още много концерти с разнообразна музика.
 
 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини