От х:

Днес в x:

Ненчо Илчев подреди ценни илюзии в представителна изложба в Момчиловци

Изображение 1 от 3
    Представителната изложба от реквизити на известни наши магове, събирана 30 години от обичания актьор и илюзионист Ненчо Илчев, вече е подредена в Норвежката къща в Момчиловци. Тя ще бъде открита по време на фестивала на киселото мляко на 1 септември т.г. За да я разгледат посетителите няма нужда плащат вход, но ще могат да дарят по своя преценка средства за създаването на най-големия Музей на илюзионното изкуство.
    Възникнала като хоби преди три десетилетия, колекцията е една от най-големите в Европа. Затова Ненчо Илчев отдавна мечтае да я представи. Сега в Норвежката къща са изложени само малка част от ценните предмети. "Те са на български илюзионисти от миналия век, най-големите ни илюзионисти от ранга на Ник Димкос, Лепас, Факира Мити, Мистър Сенко, Орфи, Астор, едни големи имена в българското илюзионно изкуство, които са обикаляли България и света и имат световни награди и постижения с тези неща. Имам страшно много неща, много ценни. Това беше прибрано в едни складове, където никой не можеше да го види, само разказвах какво имам, а сега ще
    открием тази временна изложба, която да покаже това, което сме събрали, хората да го видят, за да може понататък да знаят за какво даряват и така да съберем по-големи средства, за да направим големия музей, който ще е тук наблизо, една сграда, която е дарена за това нещо", каза Ненчо Илчев.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини