От х:

Днес в x:

Търсят доброволци за петък сутрин за наливане на бетон в църквата “Св. Иван Рилски“

Няколко души доброволци ще са необходими за наливането на бетонни колони в новостроящата се църква в хасковския квартал „Орфей“-“Св. Иван Рилски“.

За помощта призив отправи отец Никола.

Бетонът за 4 колони е дарение от жена от Хасково, но тъй като е един кубичен метър не може да се използва бетон- помпа и работата трябва да се свърши на ръка.

Хората, които искат да се включат към бригадата майстори и да помогнат трябва да са на обекта в петък /21 юли/ към 8.30 часа.

Отец Никола, който е председател на църковното настоятелство съобщи, че днес-на Илинден е постъпило ново дарение за градежа на храма от добродетелка чак от Петрич. За строителството на църквата тя е изпратила 500 линейни метра фиксатори за арматурата, от които майсторите имаха нужда. Жената има близък с името Илия и включването й в дарителската кампания в Хасково за градежа на новия храм е жест, който тя прави и в името на роднината си.

Ден преди това пък от хасковска фирма за строителни материали са направили дарение от пирони, арматурна тел и маркуч за вода.

Банкова сметка за дарения

BG90UNCR70001522636841, може с превод или на каса в УникредитБулбанк

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ан
    Ангел
    23 -4
    17:32, 20 юли 2023
    Ако си мислите,че със строенето на църкви,джамии и други идоли,ще смекчите Божия гняв и ще Му се харесате,жестоко се лъжете.Делата ви,душата ви,добрината,отношението към хората.Аз ще подмина гладен човек,болен човек,нуждаещ се от помощ,ще излъжа,ще открадна,ще съблазнявам чуждите жени....После ще направя една църква или джамия,и какво????Простено ми е,ТАКА ЛИ?Нееееее!!!
    • Са
      Саня
      13 0
      18:12, 20 юли 2023
      Толкова си прав човече.
  • 2
    Са
    Саня
    18 -1
    18:11, 20 юли 2023
    Еми дарения,доброволен труд,а толкова пари се похарчиха за глупости.
  • 3
    От
    Отче
    7 0
    23:03, 20 юли 2023
    Бъди сигурен,че кауните ще си "строшат краката" да дойдат да помогнат,я да видим колко свещеници или монаси ще се отзоват!😀
  • 4
    Би
    Бивш граничар
    4 0
    08:55, 21 юли 2023
    Сериозните православни християни в Хасково едва ли са повече от 100 души,другите Сериозни християни са евангелисти.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини