От х:

Днес в x:

Сребърни накити за близо 200 бона задържаха на пункта „Капитан Андреево“

    Близо 27 кг сребърни накити, част от които укрити в тайник с електронен механизъм, са засекли митническите служители, при проверка на товарен автомобил, влизащ от Турция в България от Турция през граничния пункт „Капитан Андреево“ с крайна точка Босна и Херцеговина.

    Случаят е от 16-и юли, уточняват от Агенция „Митници“.

    Камионът е шофиран от гражданин на Черна гора. Водачът е представил редовни документи за превозваната стока, но камиона му е отклонен за щателна проверка, като е приложен метода „анализ на риска“.

    При първоначално извършения оглед митническите служители са открили, в средната част на конзолата на арматурното табло в шофьорската кабина на влекача, специално изграден тайник с електронно отключване. В него  е открита метална кутия, пълна с пакети, съдържащи изделия от бял метал – гривни, пръстени, синджири, обици, колиета. В хода на проверката още пакети с накити са извадени изпод пасажерската и шофьорската седалки. От укритията са извадени 84 пакета с изделия от бял метал, които според експертизата на вещото лице са от сребро проба 925. Общото тегло на откритите бижута е 26.706 кг на стойност 186 942 лева

    Контрабандно пренасяните сребърни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини