От х:

Днес в x:

Култура на иновациите: Пътищата на 10 млади иноватори

Изображение 1 от 2

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    Култура на иновациите: Пътищата на 10 млади иноватори

    В специално издание се проследява пътя на 10 млади иноватори, тяхното израстване, трудностите и предизвикателствата пред тях. Изданието е неизменна част от Дейност 3 по проект „Граждански мониторинг: силни и слаби страни в политиките за работа с млади таланти в училище“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014 – 2020 г.

    Проектът е насочен към разрешаване потребностите на целевите групи от преформулирането на политиките и подобряване на механизмите за работа с млади таланти, както и развитие и оползотворяване на техния потенциал.

    Основният очакван резултат от изпълнението на проекта е да допринесе за постигане на партньорско управление с гражданите и бизнеса в сферата на образованието.

    В специалното издание е публикуван разработения Комплексен план за мотивацията на младите хора, който е основан на поредица от дълбочинни интервюта за документиране на индивидуални постижения. Изданието е он-лайн и в книжно тяло и в него е представена траекторията на развитие на 10 млади таланти в сферата на науката, изкуствата и технологиите. По такъв начин се поставя фокус върху мотивацията като стратегическа цел и средство за учители, директори, ученици и родители. Талантите са избирани чрез проследяване на техния път от средното към висшето образование /с едно изключение – от начално към прогимназиално/, изследвайки техния целенасочен избор, често реализиран извън учебните програми и задължителния учебен материал в процеса на училищното образование.

    Интервюирани са: Анелия Крумова, 21 г., Кърджали; Пламена Питекова, 21 г., Златица; Анна Чорбаджийска, 18 г., Кърджали; Самуил Младенов, 19 г., Златица; Розмари Абделрани Туаби, 21 г., Кърджали; Даниела Венкова, ученичка в 10 клас в СУ „Саво Савов“, Пирдоп; Серай Мехмед, 16 г., Кърджали; Харика Рамаданова Ибрямова, 17 г., Кърджали; Жаклин Коленцова, 21 г., Кърджали; Йордан Стоянов, 12 г., Пирдоп.

    Всички представени младежи са с ярка индивидуалност, работят в партньорство с граждански организации, а заради индивидуалните си постижения и каузи се ползват със силна обществена подкрепа на територията своите общини. В дълбочинните разговори се изследват личностни характеристики и пътят на формиране на личността чрез проследяване на мотивацията за постижения, тъй като личността е базисна ценност при създаването на индивидуални проекти и избор на професионален път в света на иновациите.

    Бенефициент по проекта: Фондация МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР КРЪГ – АРТ ДВИЖЕНИЕ КРЪГ
    Партньор: Фондация РЕГИОН.БГ

    Повече по темата и за проекта вижте тук: https://bgtalant.eu/

    ________________________________

    Проект „Граждански мониторинг: силни и слаби страни в политиките за работа с млади таланти в училище” е финансиран по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г. и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по процедура BG05SFOP001-2.025 „Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство”

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини