От х:

Днес в x:

За събор "Рожен" спират движението на коли още при разклона за с.Проглед,забранява се и паркирането по главния път

В Чепеларе се  проведе среща във връзка с организацията на движението, паркирането и превозването на хора към Събора на Рожен. На срещата присъстваха ръководството на Община Чепеларе и Общински съвет – Чепеларе, гл. инспектор Милован Давидов – началник РУ – Чепеларе, Съби Маданков - председател на СХРТ – Чепеларе, представители на туристическия бизнес, организаторите на Събора и представители на фирми – превозвачи.

С оглед безпрепятственото придвижване на хората до и от Роженските поляни се взеха следните решения, валидни за периода от 13.07.2023г. (четвъртък) до 16.07.2023г. (неделя), включително: 

Движение със собствени коки  от с. Проглед към Рожен няма да се допуска,след като се напълни паркинга на Рожен. Той е за около  3000 автомобила! Няма да бъде разрешавано паркиране на автомобили по главен път Чепеларе–Рожен. Ще се допуска транзитно преминаване към к.к. Пампорово, от където също ще има организиран превоз към Роженските поляни.

Автогара Чепеларе ще бъде основна спирка за превоз на хората, но при събиране на повече пътници по буферните паркинги в покрайнините на града, те ще бъдат поемани директно от там! Извозването започва от 13.00 часа на 13.07.2023г. /четвъртък/

За дните от 14.07.2023г./петък/ до 16.07.2023г. /неделя/ е осигурен превоз от 7.30 часа до 1.00 часа, след което ще има на разположение таксита.

РУ на МВР Чепеларе ще бъде мобилизирано в пълен състав и започва филтрирането на превозните средства от 12.07.2023г. Те ще бъдат подкрепяни от Жандармерия и охранителна фирма. Доброволци от община Чепеларе също ще се включат в организацията. По предварителни данни се очаква в град Чепеларе да има паркирани близо 1500 автомобила.

Все още не е ясна организацията на движението от към с.Соколовци, за която отговарят Община Смолян и смолянската полиция.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини