От х:

Днес в x:

Над 130 униформени от смолянско са наградени за празника на МВР

На 5 юли Министерството на вътрешните работи ще отбележи 144 години в служба на гражданите и обществения интерес. На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батемберг подписва Указ за създаване на Министерство на вътрешните дела и назначава Т.Брумов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. От 1992 този ден се чества като професионален празник на служителите от МВР.

По повод празника на МВР, за постигнати добри професионални резултати, 132 служители на ОДМВР-Смолян са наградени, а шестима са преназначени в по-висока степен на заеманата длъжност. Един служител от отдел „Охранителна полиция“ е награден от министъра на вътрешните работи с „Почетен знак III степен“. „Обявяване на благодарност с парична награда“ от министъра са получили четирима служители от отдел „Разследване“ и двама служители от РУ- Чепеларе. Със заповеди на директора на ОДМВР-Смолян с „Писмена похвала“ са наградени 71 служители, а три структури с „Колективна парична награда“. 9 служители са наградени с „Писмена похвала“ със заповед на н-к на РУ-Девин.

По повод празника на полицията директорът на ОДМВР-Смолян ст.комисар Костадин Пачеджиев изказа благодарности към дългогодишните служители, за които полицейската професия е призвание и съдба!.

"Благодарности към всички млади колеги, че са избрали тази трудна и отговорна професия! Благодарности и към семействата на служителите на реда, които ги подкрепят и търпят несгодите на техния професионален избор", допълни още Пачеджиев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини