От х:

Днес в x:

Коледна лъвица за бизнесмен. Преглед на регионалния печат

Свиленградски бизнесмен получи екстравагантен подарък за Коледа - лъвица, съобщава в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица”. Павлин Паришев бил сюрпризиран от държан в тайна негов приятел. Засега африканското животно е на тенис кортовете в града, но бизнесменът обмислял да направи зоопарк. Според съпругата му неговият приятел му обещал, че ако това стане факт, ще му изпрати още крокодил, пума и леопард. Така де, останалите хищници в България си ги имаме, а в частност Свиленград има още няколко уникални породи.

„Два тира подаръци за дом „Асен Златаров”. Тези дарения са по-традиционни - лакомства, дрешки и въобще всичко, от което имат нужда децата. Дарени са от Малтийския орден със седалище в немската провинция Бавария. Малтийският орден съществува от 10 века, а от 5 столетия се занимава с благотворителност, съобщава инициаторът на красивия жест - баронеса Рени фон Бертолсхайм, която всъщност е българска снаха в Германия.

„Мормонска секта атакува Хасково”. Както всяка година последователите на църквата на „Исус от последните дни” насочва ударно вниманието към душите на съгражданите ни. Костюмираните американски мисионери развиват активна дейност - с обикаляне по домовете и накичването им с агитационни материали. Най-привлекателната опция при тях е да учиш безплатно английски, при това от хора, за които езикът е майчин. Другото привлекателно е, че тази религия разрешава многоженството. Ехааа! От друга страна - горките мъже! Нищо чудно, че бягат от родните си Щати да мисионерстват в чужбина. В САЩ мормоните са официална религия в щата Юта. В България пък са законно регистрирани и никой не може да ги пипне с пръст.

„Тотомания за Нова година”. Джакпотът за трето теглене вече бил над половин милион лева. Пари, добре дошли не само по празниците, но тогава - най-много.

„Почна ли тиха революция в полицията” - обстоен обзор на процесите в регионалните звена на МВР. Кадрови промени по районните управления и на върха в ОДП. Удари по организираната престъпност в Хасковско. Нови тенденции. Всичко това описано на цялата страница четвърта. Като акценти са посочени смяната на Атанас Ненков с Петьо Петров. За новия шеф още се спори с кое е по-известен - че не дава никакви интервюта, или че разби престъпни групи за пласиране на дрога в местни училища, както и автокрадци. Само че, посочва вестникът, така и не се разбра откъде наркогрупата от Димитровград се снабдява с дрога, че да я продава на тинейджъри. Така и няма яснота по другите две организирани групи, които уж са разбити от полицията - за взломяване на частни домове и за автокрадците. Към днешна дата доверието в униформените не е такова каквото се иска на полицията, цитира резултатите от собствено проучване вестник „Хасковска Марица”

На спортна страница: Живко Архондев бил избран в управителния съвет на алтернативната федерация по щанги. Както е известно, вдигането на тежести се разцепи на две. Сега бунтовниците чакат лиценз от спортния министър Свилен Нейков.

„Григор Димитров подобри 5-годишен рекорд: 288-та позиция в ранглистата е най-доброто класиране на български тенисист от 2003-та година насам. Тогава на върха бе Орлин Станойчев, който дори влезе в Топ 100 на мъжкия тенис.

Това бе по интересното от днешната регионална преса. Следващите издания на местните вестници - „Хасковска Марица” - на 4 януари, „Новинар юг” - на 5-ти.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини