От х:

Днес в x:

Празник на кафето подготвят в Златоград, ще посрещнат Джулай морнинг с ароматната напитка

    Празник на кафето ще събере любителите на ароматната напитка в Златоград на 30-ти юни и 1-ви юли, съобщиха от общинската управа в най-южния ни град.
     
    Началото на кафе фиестата ще бъде дадено вечерта на 30-ти юни с романтиката на старите градски песни и група „Златен полъх“. Ще бъдат представени изложители на кафе със специалното участие на Българската кафе асоциация. Вечерта Папи Ханс ще добави мелодична украса на увеселението, гарнирано с вкусен кекс и кафе.
    Лятно кино ще представи новия български филм „Игра на доверие“ – българска драма от 2023 г. на режисьора Мартин Макариев. След това звездната нощ ще бъде съпроводена от електронно звучене, рок и ретро мотиви.
     
    В 5 часа сутринта на първи юли всички желаещи ще могат да посрещнат изгрева на слънцето на връх Свети Атанас, а след това веселието в центъра на Златоград ще продължи с демонстрации на въртяното златоградско кафе, което се приготвя по автентична местна технология.
    Ще има кафе-театър „Под влияние“ и кафе-състезание на баристи. Привечер ще бъдат разкрити кулинарни изненади за кафето, а след това ароматната напитка ще зареди всички за рок с легендарните „Тангра“. Вечерта желаещите ще могат да рисуват с кафе с уникалния кафеграф Ивелина Христова – J’IVart.
    Финала на кафе фиестата ще бъде даден с концерт на рок група „Кикимора“ и симфоничен оркестър.
    Водещ на събитието е певицата Мирела Славова.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини