От х:

Днес в x:

Момчилградчани оглавиха Ротари клубовете в Кърджали и Момчилград

    Момчилградчани оглавиха Ротари клубовете в Кърджали и Момчилград.Това стана на церемония в комплекс „Ида” в Кърджали в присъствието на гости от турски клубове.

      Севдалин Огнянов поема президентският пост на Ротари клуб Кърджали от Невин Караджа.Акиф Акиф пък ще ръководи през следващата ротарианска година клуба в Момчилград,поемайки щафетата от Сейхан Исмаил.Ротация се извърши и при младите ротарианци.Габриела Гавраилова връчи президентската огърлица на Александър Големилов в Ротаракт клуба,а Елена Менкова прие ръководството от Окан Али в Интеракт.

     Ще припомним,че ротарианската година започва на 1 юли.Президентите на клубовете се сменят на ротационен принцип всяка година.Темата на Ротари интернешенъл тази година е „Да създадем надежда!”Новоизбраният президент на ротарианското движение Гордън Маккинали призова членовете да насърчат мира в размирните нации,да помагат на засегнатите от конфликти и да поддържат импулс на инициативите,започнати от предишни лидери.

      Новите президенти обявиха,че ще продължат да надграждат стореното от техните предшественици.През изтичащата ротаринска година Невин Караджа и Сейхан Исмаил поставиха акцента върху проекти в подкрепата на подрастващите деца и млади хора в своите общности.Невин Караджа връчи благодарствени адреси на приятелите от Кърджали,които са помагали в реализирането на нейните инициативи.

      Водещата Айтен Сабри отличи също работата на младите ротарианци.Свои проекти насочени към връстниците си имаха и от Ротаракт и от Интеракт клубовете.Всички тук имате златни сърца,отбеляза Айтен Сабри.

      Гости на церемонията бяха кметът на Община Кърджали доц.д-р инж.Хасан Азис,асистент дистрикт гуверньорът на зона 9 от България Панайот Панайотов,асистент дистрикт гуверньорът на  зона 2420 в Турция Гюзин Джиравоглу,Мюмюн Кърджалъ от клуба в Нюлюфер,Бурса.

      Нека през следващата ротарианска година да бъдем надежда и да се трудим заедно,каза в приветствието си Гюзин Джиравоглу.

     Мюмюн Кърджалъ връчи на Невин Караджа плакет изработен от деца със Синдрома на Даун.

      Младите ротарианци бяха категорични:Ние сме едно семейство,да заразим другите с добрина!

    Клавирен концерт изнесе талантливата пианистка от Кърджали Нил  Су Керимоглу.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини