От х:

Днес в x:

Малтийският орден разтовари 2 тира с дарения в Хасково

Членове на Малтийския орден разтовариха 2 тира с дарения за сираци и възрастни хора в Хасково. В дом "Асен Златаров" германската група остави 90 пактета с играчки и хранителни продукти. Домът на стари хора на Кенана получи електрически легла за лежащо болни, инвалидни колички, прахосмукачки, памперси, както и храни. В заведението се обгрижват 185 пенсионери, 80 от тях са на легло.

Благотворителната акция предвождаше Рени фон Бехтолхайм- хасковлийка, която от 29 години живее в Мюнхен. Нейният девер е шеф на Малтийския орден в Бавария. Заедно с нея бе и 12-годишният й син Максимилиан.

Винаги съм искала да помагам на нуждаещи се хора и от година го правя, сподели немската снаха. Тя има амбицията да разпростре Малтийския орден и на териоторията на България. Ще правим дарения и то с продукти, произведени тук и така ще стимулираме тукашната икономика, допълни Рени фон Бехтолхайм.

Даренията приготвят германци, които оставят подаръците в определени пунктове на помощната организацията към Малтийския орден.

Членовете на Малтийския орден осъществяват хуманитарни акции още през 1565 година.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини