От х:

Днес в x:

Федерацията на потребителите: 4 местни фирми са перфектни

Председателят на федерацията на потребителите Павел Кърлев/вдясно/ представи проекта в Хасково

Фирмите „Нолев“, „Мони Мес“, „Хлебна промишленост“-Харманли и „Стил“ минават процедура, след която ще получат специален знак за качество на предлаганите от тях продукти. Знакът се дава от Българската федерация на потребителите и доказва, че производствения процес в предприятията е в пълно съответствие със санитарно хигиенните норми на ЕС и модерните производствени практики в европейските държави. 4-те фирми са избрани, след като българската федерация на потребителите е наблюдавала работата им в продължение на 2 години. Това оповестиха днес в Хасково ръководителите на федерацията, като уточниха, че проектът е пилотен за България и се осъществява само в хасковски регион. Обследването и сертифицирането на тези фирми ще се извърши с 30 хиляди евро от Европейската комисия.

Критериите, по които се оценят фирмите, са много по високи от стандарта, прилаган от санитарната инспекция и държавния ветеринарен контрол. Данните се изпращат в централата на проекта - Португалия. Германия, Румъния, Испания и България са партньори.

Холограмния знак, който ще бъде поставен на стоките от тези предприятия ще се признава в цяла Европа и ще легитимира стоката като препоръчвана за потребление в сравнение с тази на конкурентите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини