От х:

Днес в x:

5 хипермаркета отварят в Хасково през 2010. Общината взема военни имоти. Преглед на печата

5 хипермаркета отварят в Хасково през следващата година, информира в голямо заглавие над главата днешният брой на „Хасковска Марица”. Това са БИЛЛА, ЛИДЛ, Дискаунт плюс, Пени маркет и Практикер. Собствениците вече са купили парцели в града. Засега е ясно, че Дискаунт плюс ще се намира на ул. „Банска”, а срещу Винпрома от другата страна на пътя за Димитровград ще се издигнат няколко големи магазина от павилионен тип.

И със здравна карта плащаме за доктор в Европа, пише в другия акцент на първа страница. Вестникът се позовава на международния шофьор Валентин Делчев, който описва патилата си в чужбина. Нашенската Здравна каса покривала само разходите по български ценоразпис, а в Европа цените са почти двойни.

Ръст на безработицата през ноември, пише на втора страница. 11 116 са регистрираните в бюрото по труда през последния месец. В проценти безработицата е близо 9 на сто.

Дявола на съд за убийство, акцентира изданието на 3 страница. Обвинителният акт срещу Ангел Георгиев-Дявола от Ивайловград е внесен в съда, очаква се насрочване на процеса.

5 елитни футболисти от Хасково под данъчен прицел, пише в голям материал на 4 страница. След фолк звездите данъчните натиснаха и футболистите.

Дядо Коледа на кон носи елха в Горски извор, пише на съседната 5-а страница. Текстът е за актьора от хасковския театър Костадин Петев.

Срещу дългове Хасково взема военни имоти, изнася като акцент на броя над главата си „Новинар юг”. Военното министерство дължи на общината близо 300 бона за неплатени данък сгради и такса смет, а след Нова година общините стават публични изпълнители и могат да си прибират сами дължимото. Администрацията е готова да предложи схема „Собственост срещу дълг”. Същият вариант е приложим и спрямо Цигарената, която пък дължи 400 000 лв.

Идват „Практикер” и още 3 – другият акцент от първа страница. Темата - новите хипермаркети в Хасково. Информацията е от вчерашния брифинг на кмета Георги Иванов.

Измамник сви златото на баба, арестуват го, акцентира изданието на криминалната страница. 26-годишният мошеник метнал 77-годишна от Димитровград по познатата схема „Внук катастрофира, измъкваме го срещу пари”. Получените златни накити обаче му се видели малко и поискал и спестяванията на бабата. Алчният измамник бил заловен на гарата в Димитровград.

С матура в униреститет? През 2025-а, пресметна министърът. Заглавие на 4 страница, на която се описва срещата на просветния министър с ученици и учители в Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини