От х:

Днес в x:

Уволнен катаджия става шеф на общинска полиция. Дете обгоря в къща. Преглед на печата

 „Уволнен катаджия става шеф на Общинска полиция”, информира в челно заглавие вестник „Хасковска Марица”. Уволненият е Недялко Колев, който през 2008-ма бе шътнат лично от министър Миков заради лошо ръководство и нарушения при регистрацията на МПС-та. Сега г-н Колев се връща на бял кон. Бившият катаджия лично пътвърждава новината пред вестника. Както се казва - да ни е честито.

„Фирми скриха 10 млн лв ДДС”. Те крият, данъчното ги хваща.

„Изхвърлиха още 20 от митницата”. С това съкращенията на митницата обаче не приключват.

„Нападател дебне жени в мрака”. Заглавието, дошло като от филм на ужасите, е водещо на страница 2-ра. Резюмират се зачестилите напоследък кражби от хасковлии на сравнително малка територия в Хасково. Според вестника отговорен за грабежите е един човек.

ФК "Хасково" остана без треньор”. Настоящият напуснал, защото му „омръзнало да го бият навсякъде”. Кой ще смени Недялко Петров не е най-важният въпрос за изпълнителния директор Емо Траилов. основният е  дали въобще ще има отбор напролет.

„Пожар. Детето обгоряло, семейството без покрив” е водещото заглавие във вестник „Новинар юг”. Драмата се разиграла вчера сутринта в Малево където заради неправилно боравене с отоплителни уреди пламва къща. В нея пострада едногодишната Елица. Детето е с 15 % изгаряния по лицето и ръцете и е транспортирано за лечение в Пловдив..

„На трима Ивановци - 8 Хасановци”. Това заглавие трябва да обобщава демографската характеристика на региона. Колко са родени тая, колко миналата година, какви са тенденциите. В материала има доста цифри, които си противоречат една с друга и със самото заглавие. Подозирам, че авторът дори не знае какво иска да каже. В 50 реда например се развива новина по статистика от АГО-Хасково, после твърди, че това едва ли е точно така, защото много хасковлийки раждали в Пловдив. Тогава?

„Хасково влезе в час”. Ремонтираните часовници бяха върнати по центъра. Устройствата бяха купени от общината за 21 хиляди лева, но скоростно се повредиха. Сега са изправни. Докога ли?

„Неподкупния Андон - полицай на годината”. Честният полицай от Минерални бани Андон Димитов бе обявен за „полицай на годината” в България лично от Бойко Борисов. Димитров се прочу с многократните си откази да приеме подкуп.

На страница 4 - обширно интервю с висш пътен полицай, който се жалва че цялата ни полиция разполага само със 750 дрегера! Естествено, необходими били в пъти повече устройства.

На 5 страница още по футболната тема - научаваме, че отборът може въобще да го няма до пролетта. Шенер Сабри казва, че можели да разпуснат и школата. Добрин Добрев пък щял да идва за нови преговори, май. Защото заглавието е придружено с питанка.

Ако наистина закрият футбола в града, то всички спортни редакции ще фалират. Няма за какво колегите спортни журналисти да си задават въпроси и после да си отговарят, а страниците все пак трябва да се пълнят.

Това бе по интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини