От х:

Днес в x:

Докторка загроби болница. Полицията глобява избирателно. Преглед на регионалния печат

„Шофьор с алергия пощаден от глоба, бременна-не” За двойния стандарт на полицията алармира вестник „Хасковска Марица”. Таксиметров шофьор предизвикал опашки на булевард „България” където спрял на пътя. Обяснението било, че бързал до близката аптека да купи лекарства срещу алергичен шок. От КАТ влизат в положението на човека и го пускат без глоба. Почти по същото време, край друга аптека спира бременна в 7-я месец. Само две минути по-късно и лепват фиш за 50 лв за неправилно паркиране. Безпощадните полицаи са от общинска полиция. Въпросът не е кой си вършил от полицейските патрули работата. А в двойния стандарт. И в това дали трябва да съблюдаваме стриктно буквата на закона или неговия дух.

„Плашат Анюта Лозева със съдия изпълнител заради Атака”. Бившата председателка на Атака в Хасково Анюта Лозева не щяла да връща ключове и документи от офиса. Тя и Майоров искали да съсипят организацията понежи не били на избираемо място в списъците за парламент. Техните наследници пък ги плашат със съд. Сигурно ще ви е любопитно ако сте членове на Атака или пък ви интересуват подробностите от батака на организацията.

„Подариха празнична трапеза на Асен Златаров” Децата от дома бяха нахранени от учениците на ТОХ-а.

„Разкарват из България 2000 риби за Тракиец”-заглавието то стр.1 е развито като водещо на втора страница. Безхаберието на един шофьор провали планирано зарибяване на Тракиец. В случая държавата бе поставена на колене. Платила е на частна фирма, която формално изпълнява ангажимента си, но гази неговия дух. За частниците е за предпочитане да хвърлят цялата риба в един язовир и то за предпочитане такъв до който има магистрала. Какво ги интересува от зарибителното стопанство в Русе, че Тракиец няма риба?!!

„Уволняват 32-ма митничари днес” Вече били омахани 29, чака се останалата бройка до 61, колкото по списък трябва да са уволнените. Те обаче придвидливо се разболели и то повечето от болести дето искат мнооого продължително лекуване.

Иде Коледа-внимавайте с телефона и шоколада, призовава вестникът на страница 4-та. Застояли храни/най-вече шоколадови/ и големи сметки/най-вече на телефон/ са в основата на екцентричното предложение. Освен да внимаваме и със секса, щото пропорционално на увеличаването му се увеличава и трипера!!! Айде няма нужда.

„Докторка загроби болница” е челното заглавие на вестник „Новинар Юг”. Докторката е Пенка Вълкова а болницата е Симеоновградската. От 2007-ма година е общинска и в нея са налети от местния бюджет 418 хиляди лева. За които няма никаква отчетност. Най големия абсурд е, че са закупувани консумативи за ин-витро оплождане, а от 25 години в в Симеоновград няма дори АГО! Докторката била изчезнала и никой, ама никой не може да я открие. Човека взе парите, каза чакай малко и остави с пръст в уста държавата. Само в България може да стане.

„Едни и същи безработни за всички проекти” Това твърди шивашка шефка, която решила да се ангажира с проект по Европейска програма за обучение и интегриране на безработни. От Бюрото и предлагали само хора на по над 50 години, които след няколко месеца вместо да се учат и работят почвали да вадят фалшиви болнични. Искали дори годишни отпуски, макар че за година имали само 19 заработени дни! „Тя си ги избира такива” йезуитски се измъкват от Бюрото. Айде бе! Сигурно и тя ги регистрира като безработни във вашето Бюро? Сигурно и тя ги е направила безработни въобще? ПРедлагали и Дълъг списък от който госпожата избирала къс и в това е смисълът на „тя си ги избира” А че в така наречените Дълги списъци се менкат едни и същи хора си е публична тайна за всеки който поне малко се е занимавал с трудовата борса. То бива наглост ама…

„Учителите с минус 50 лв от 2010?” Заглавието е от любимите-с питанка. Не ясно дали авторът се е чудил това новина ли е или не, или дали правилно е разбрал информацията. След прочит разбираме, че не че учителите ще бъдат орязани с 50 лв, а че обещаните допълнителни бонуси от тази сума по категоризацията на преподавателите на младши и старши, могат и да не бъдат дадени следващата година. Могат обаче и да бъдат дадени. Та затова е въпросителната. Тоест да очакваме следваща новина която оборва или потвърждава тая.

„Свидетел на убийства с предколедно обвинение” Свидетелят е Иво Дебелия, авер на димитровградския килър Момата, и ключов свидетел по делото срещу него. В момента е в затвора. В бригадирския град е известен като обирджия на магазини в които оставя топорите с които разбива витрините им.

„Фермерите пред провал на договорите, чакат парите” Фермери от региона спечелили субсидиране по програмата "Млад фермер" са пред провал и разорение заради забавените по програмата траншове. Както вече вестникът писа-ще протестират.

В понеделник ясен спортиста на Хасково за 2009 съобщава на спортната страница вестника. Мераклии много, разбирачми да ги посочат-още повече.

Това бе по интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини