От х:

Днес в x:

Три фирми ще чистят Хасково от снега

Две частни фирми плюс общинската „Екопрогрес“ ще чистят улиците на Хасково тази зима. Двете явили се на конкурса за обществената поръчка са „Арис“ ЕООД и „Атастрой“ ЕООД. Договорите с тях са подписани, информира заместник кметът Кирил Керанов.

Областният град е разделен на зони, като всяка фирма ще отговаря за почистването на определени квартали и улици.

„Арис“ ще чисти “Орфей“ 1 и 2, „Ручока“, „Възраждане“, „Дружба – изток“, „Република“, „Изгрев“, „Куба“. Фирмата ще отговаря за снегопочистването и в централната част, като някъде ще се дублира с „Екопрогрес“, особено по големите булеварди.

На „Атастрой“ са поверени кварталите „Каменни“, „Бадема“, „Училищни“, „Болярово“, Градската градина. Фирмата ще отговаря и за почистването на стръмните улици към „Червена стена“ - „Бяло море“, „Крали Марко“, Найчо Цанов“.

„Екопрогрес“ поема кварталите „Македонски“, „Овчарски“, основните булеварди „Васил Левски“ и „Раковски“, „Дунав“. Общинската фирма ще дублира и някои маршрути на другите две фирми, предимно в центъра, по площадите и кв. „Куба“.

Миналата година почистващите фирми бяха общо пет, заедно с „Екопрогрес“. За тази година са осигурени 28 коли с гребла. Миналата година те бяха 32.

За почистването на снега от пътищата в областта четете по-късно в Haskovo.net.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини