От х:

Днес в x:

700 лв. коледна премия за учителите в Хасково. Скандал тресе съда в Димитровград. Преглед на печата

До 700 лева коледна премия ще получат учителите в Хасково, пише в голямо заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. Информацията е от шефа на образователния инспекторат Иван Панайотов. Парите щели да дойдат от икономиите в делегираните бюджети и ще са различна сума за всяко школо.

Съдебен скандал тресе региона, пише в другия акцент на първа страница във вестника. Димитровградски съдии внесли протестна декларация до шефовете на Върховния касационен съд, Висшия съдебен съвет и на комисията по атестирането. Те скачат срещу предложения за техен председател следовател Коста Костов, който е номинация на шефа на окръжния съд Росен Русев.

ГЕРБ подхвана и риболовната агенция, пише още на първа страница. Подобно на други служби и там щяло да има яко съкращение.

Иванко Костов поема ВиК-район Хасково, пише в акцента на втора страница. Той ще заеме мястото на напусналия заедно с Бързев - стария управител на ВиК, Атанас Димов.

Алексей Петров награждава хасковски каратисти, пише на спортната страница. Бившият скандален служител на ДАНС ще награждава състезателите от местния клуб.

Христо Василев е лицето на прехода в Хасково, казва в голямо интервю за вестника Иван Богданов, шеф на инспекцията по труда и един от организаторите на първите демократични митинги преди 20 г.

Жилят в Хасково с sms от Нигерия, съобщава заглавието над главата в „Новинар юг”. Посланието дошло на мобилния телефон на репортер от вестника. За да се получи голяма сума, трябвало да се позвъни на мобилен номер. Той се оказал в Нигерия.

Махат охраната от „Тракиец”, пише в другия челен материал на първа страница. Досега слежители на „Екопрогрес” пазеха вододайната зона до стената, но от години водата на язовира не се ползва за питейни нужди. Някак естествено възниква въпросът – какво са пазели тогава в продължение на няколко години тези пазачи? Вероятно заплатите си.

Бойко реже лентата на новия тенис комплекс, с въпросителна накрая пише изданието. Премиерът бил поканен на откриването на комплекса в Кенана. Това щяло да стане до края на годината или в началото на следващата.

Общината слага ръка на театъра, пише в акцента на втора страница. Става дума за димитровградския храм на Мелпомена. За предстоящата сесия на местния парламент е внесено предложение театърът да стане общински културен институт. Досега той беше на методическо подчинение на министерството на културата.

Пиша само когато не мога да не пиша, признава в интервю за вестника пловдивският поет Петър Анастасов. Той бе в Хасково за представяне на новата си книга „Хубава и проклета си”. Петър Анастасов бе дългогодишен директор на пловдивското издателство „Хр. Г. Данов”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини