От х:

Днес в x:

Ромска петорка бастисва горите. Бивши ченгета канят министър Цветанов в Хасково. Преглед на печата

Ромска петорка бастисва горите, пише в челно заглавие над главата „Новинар юг”. Бандата вилнеела нощем край Хасково и Димитровград. Всеки от тях имал по 7-8 акта, допълва изданието.

Спешното пак 12 ч. с 1 баничка, акцентира в другия водещ материал на първа страница вестникът. Спешното отделение е обявило обществена поръчка за доставка на суха храна за дежурните, условието е цената на пакета да не надхвърля 2 лв.

Дъждът отказа ябълковци да спират влака, пише във водещия текст на втора страница. Темата е вчерашния протест срещу трасето на скоростния влак в димитровградското село.

Топполицаи идват в Хасково, пише на трета страница. В събота учредяват национален съюз на бившите служители в МВР, допълва вестникът.

Др. Станчев – наследникът на др. Жданов. Под това заглавие изданието публикува поредната серия от ожесточената епистоларна битка между шефа на червените в Хасково Иван Станчев и Марин Караиванов, дългогодишен шеф на Държавния архив.  

Спец от Африка пое Димитровград, съобщава в голямото си заглавие днес „Хасковска Марица”. Шампионът на Гана Митко Добрев поема закъсалия тим. Подробностите са на спортната страница.

Още една цяла страница отделя изданието днес на футболната тема. Заглавието е „Хасково и Димитровград – аутсайдерите на Югоизточна В група. В текста се прави обзор на състоянието на местните футболни клубове.

Фермери губят хиляди заради бюрократи, пише в другия акцент на първа страница в броя. Заради рокадите в Земеделието се забавят процедури, някои от които фатални за проектите на фермерите.

20 вън от митницата, още 41 до дни, брои жертвите по границата изданието. Вчера 20 са получили заповедите си за съкращение от митницата в Свиленград.

Снегът идва в петък, пише още на първа страница. През уикенда може би дори ще се радваме на няколкосантиметрова снежна покривка.

Бавят винетките за 2010 г. четем още в броя. Стикерите за догодина все още не са пуснати в продажба. Очаква се те да важат от дата до дата, а не както досега – до края на календарната година.

Д. Илиев аут от екоинспекцията, връща се с конкурс, акцентира вестникът на втора страница. Шефът на РИОСВ-Хасково Димитър Илиев бил освободен от 1 декември. До края на месеца се подават документи за конкурса, той по всяка вероятност ще е един от кандидатите за поста си.

Ексченгета викат Цв. Цветанов в Хасково, пише в акцента на трета страница. Организаторите на сдружението на бившите ченгета канят вътрешния министър на учредяването в събота.

Ябълково става Венеция заради скоростния влак. Репортажът от вчерашния протест е на цялата 4 страница.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини