От х:

Днес в x:

Циганите оседлаха България/ или държавата като инструмент на малцинствата/

Лайф ис лайф! За плащането на масрафа има кой да се погрижи

Държава, която се превръща в инструмент в услуга на малцинствата е обречена на гибел. Определението важи за всякакво малцинство-аристокрация, олигархия, монархия или авангардния пролетариат на социализма. Важи за малцинство, основано на раса или етнос. В тази статия става дума за етническите малцинства. По точно за циганите. Държавата е България.

Ромите са на път да унищожат физически държавата България. И всички-политици, общественици, журналисти или културни дейци които волно или неволно извиняват този процес, носят тежка морална отговорност. Ако и подбудите им да са прикрити от високохуманни лозунги.

Една държава в услуга на малцинство, неизбежно подтиска мнозинството.И или го пречупва или го прави малцинство. Но понеже е стъпила на него, пречупването на мнозинството води до колапс на механизма и до фатален изход за държавния организъм.

Този сценарий в съвременния свят е възможен само в държавите наследници на комунизма. Защото комунизмът наложи отвратителното схващане, че държавата е нещо отделно и различно от обикновения човек. Един вид отделно същество, от което може да търсим помощ или да очакваме благоденствие. Всъщност държавата сме ние, нейните граждани. Когато обвиняваме държавата, че не е свършила нещо като хората, обвиняваме дефакто нас самите. Защото управляващите сме ги избирали ние и сме съгласни с начина им на управление.

В случая с циганите, държавата/сиреч ние/ сме виновни че те няма какво да ядат, къде да живеят. Така ли е наистина?

Циганите са най разширяващия се демографски етнос. Раждат грубо казано 3 пъти повече от българите. Те не се образоват, не се обвързват с някакъв трудов процес, който носи реални материални блага. По лигавата дефиниция на псевдохуманистите, сме виновни ние уважаеми читатели. Макар да виждаме, че тези от нас, които искат да се образоват делят от залъка си да купят учебници, да осигурят учители, наеми, семестриални такси. ДРуги разбира се не искат да се образоват и остават със средно или основно образование. И какво? Значи, защото Пешо останал монтьор е виновен съседа Мишо, който станал доцент? Дори и на Пешо няма да му хрумне подобно нещо.

Циганите не работят. Ние сме виновни! В българския вариант, на Пешо няма и да му хрумне да обвини Мишо че автосервизът му фалирал и никой не търси майстори. Като няма, няма. Пешо ще се хване да гледа крави или тютюн, да изгледа децата си. А някой от вас виждал ли е циганин да гледа тютюн? Или животни? За 30 и няколко години живот, още не съм виждал. Може би вие сте, но ще ви е трудно да се сетите. Ще се сетите за опашките пред социалното. Които стават все по-големи. Тези пари които ги раздават там, ги взимат от хората които работя-от нас и вас.

Държавата сме като скачените съдове, за да дадеш на едни трябва да вземеш от други. Ако другите не дадът и те, няма да има за първите. Няма помощи за деца, обезщетения за безработица. Затова българина брои дечицата си и спира най много до две. А тези които останат без работа и понеже за тях няма социални програми и курсове за преквалификация/те са за циганите, щото сме толерантна държава/ отиват в чужбина. Където поне знаят че те са си виновни, ако изпаднат до това дередже. И бачкат по 16 часа на ден за да не попаднат в него.

Резултатът-българския етност намалява заради намалената раждаемост, а вече родените бягат в чужбина. Другия етнос стои тук и ражда все повече. Не работят щото знаят че държавата ще им дава-жилища, помощи, детски. Взети от тези които си плащат. Но какво всъщност взимат?

Раждат дете и го дават в дом „Майка и дете”. То се отглежда там до 3 години с пари на държавата-тоест от нас. После в дом „Надежда”, после в дом „Асен Златаров”.Макар това да са домове за деца лишени от родителски надзор, родителите не губят права върху малолетните си деца, стига на 6 месеца веднъж да заявят че не се отказват от тях. Има стотици семейства които биха отглеждали и ромче, щото децата не са виновни за нищо, ама циганина не го дава на държавата. Щото после чрез това дете ще взима от нея. Един вид инвестиция. Като поотраснат, децата отиват да просят или да проституират, може и двете. Като се амортизират, започват да правят деца. Има една ромка от „Република” дето е на 17 години с три деца. Голямото е на 6. Гореописания цикъл при нея е завършил, и са започнати три нови.

Пред закона, който трябва да гарантира здравето на държавния организъм също има разлика. Ромите не подлежат на санкция за това че не си плащат данъци и осигуровки. Просто те не работят, няма откъде да им се удържи. Като нелегалните таксита-оказва се че те не могат да бъдат глобявани, защото нямат нищо от уредите и изискванията, които ако са нарушени при редовните таксита, следва глоба. Не можеш да събереш данъци от сивата икономика, защото тя нищо не отчита че да го обложиш. Сенчестите българи с тен също не правят отчисления за здравно и социално осигурване. Когато се разболеят, държавата/ние/ сме насреща. Не плащат вода, но не е хуманно през лятото да ги оставим без вода. Не плащат ток, ама не е човешко да ги оставим да ядат храната си сурова. Не плащат наем-през зимата е студено, през лятото-горещо, за да ги изхвърлим на улицата. Рушат жилищата си? Че то не е тяхно да им пука-да му мисли собственика. Когато закона реши да се стовари върху тях, те се превръщат в жертви. Не се коментира престъпването им на обществените правила, валидни за всички, а хуманността на тези които ги налагат. Все едно да критикуваме хуманността на лекаря който оперира болно място, щото пациента го боли.

На подобни привилегии не се е радвал нито един етнос в България. Никога, дори и завоевателите османци. Още по малко съвременните турци, повечето от които работят като волове над тютюна и животните и се стремят почтено да отглеждат децата си. Когато стане дума за расизъм, се има предвид раса, която подтиска друга раса с цел облаги. Българския баба и дядо заслужил 100 лв пенсия за 30 години трудов стаж, ли подтиска ромско семейство дето само за 6-те си деца взима 210 лв детски? Предполагам обаче че не е атрактивно да се говори за семейство пенсионери опитващи се да изживеят дните си в мир, без да се опитват да приличат на жертви. Не звучи толкова злободневно, не е модерно пред Европа. За пенсионерите между другото също сме виновни ние/държавата/, да не си помислите нещо друго. Нищо че плащаме, колкото и мижаво да е то, но сме по-виновни от тези дето не плащат нищо. Да, ще ви кажат че има бандюги дето крадът по високите етажи на властта милиони. И такива като Масларова които ремонтират социални домове за по 19 хиляди лв на квадратен метър. За това сме си виновни, че ги избираме. За останалите трябва първо да се докаже-все пак сме правова държава. Но всеки месец докато си плащаме в енергото или ВиК виждаме доказателството за това кои систематично подриват държавата-тоест нас. И трябва да приемаме това за нормално. Докато всички напуснем това смотано място наречено България. И циганите станат мнозинство.

В Ботсуана, ботсуанците също са мнозинство. Как мислите, дали са щастливи от това?

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини